Чіпси з картопляного лушпиння
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні пропоную приготувати чіпси, але не прості, а з картопляного лушпиння! Хто б міг подумати, що з побічного продукту, який зазвичай викидають, може вийти така смачна штука?
Докладніше, як приготувати чіпси з картопляного лушпиння, я розповім нижче. Для цього рецепта вибирайте картопля з рівною і чистою шкіркою, без видимих пошкоджень. Зелену шкірку не використовуйте! Очищення краще робити товстими, так чіпси вийдуть смачнішими. Спеції підбирайте на свій смак, але особливо добре сюди підійде копчена паприка, сухий лук і часник. Ароматні, хрусткі чіпси відмінно підійдуть в якості закуски до алкогольних напоїв або для перекусу. Беріть рецепт на замітку!
- Картопля - 4-6 штук
- Масло рослинне - 1 Склянка (для смаження)
- Часник - 1-2 зубчиків
- Імбир - 5 грам
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Часник і імбир дрібно порубати ножем.
Картоплю добре помийте і обсушіть. Видаліть всі видимі дефекти шкірки. Очистіть картоплю і відкладіть очищення.
На середньому вогні нагрійте рослинну олію. Опустіть туди картопляні очистки, смажте їх до золотистого кольору. На це піде приблизно 3-5 хвилин.
Викладіть чіпси на паперові серветки, додайте подрібнений імбир, часник і сіль. Перемішайте.
Чіпси з картопляного лушпиння готові.