Курбан з баранини
(покроковий рецепт з фото)
У цьому чудовому болгарському блюді немає ніяких інгредієнтів крім баранини, води і спецій, але це не заважає йому бути дуже смачним і ситним, а якщо не вірите, то самі спробуйте його приготувати.
Цей рецепт приготування курбану з баранини дуже простий і легкий, він сподобається всім, хто не любить довго возитися на кухні. Оскільки баранина сама по собі досить жирна, то і страва виходить дуже ситне і поживне, навіть, незважаючи на такий убогий склад. Для мене цей рецепт приготування курбану з баранини один з найулюбленіших, тому що цей супчик готується дуже швидко і не вимагає багато сил. Їсти його можна як вранці, так і вдень або ввечері, в будь-який час доби він дасть вам необхідну енергію.
1) Для початку ми ретельно промиваємо м'ясо і витираємо насухо, потім зрізаємо з баранини сало (воно нам знадобиться), а також видаляємо плівочки і жили, ріжемо баранину на невеликі шматочки.
2) Зрізане сало кидаємо на дно розігрітого казана (або інший товстостінній посуду) і обсмажуємо його, поки не витопити весь жир, залишки сала викидаємо.
3) А в розтоплений жир викладаємо нарізане м'ясо і смажимо його на сильному вогні 5-10 хвилин, постійно помішуючи його.
4) Після того як м'ясо змінить колір з червоного на білий, в казан наливаємо воду, вона повинна повністю накривати м'ясо. Доводимо рідину до кипіння, солимо за смаком і варимо баранину на дуже слабкому вогні (щоб ледве кипіло) протягом 40-50 хвилин (без кришки). Не забуваємо знімати утворюється на поверхні піну, і ні в якому разі не збільшуємо вогонь, інакше кубран вийде мутний.
5) приблизно за 5 хвилин до готовності м'яса додаємо в казан спеції, накриваємо його кришкою і варимо блюдо, що залишився, .
Ід готовий, тому розливаємо його по тарілочках і подаємо до столу з хлібом. Приємного всім апетиту!
- Баранина - 1 кілограм
- Вода - 1 літр
- Спеції - За смаком (перець чорний горошок, мелений чорний перець, запашний перець, лавровий лист, паприка, чебрець)
- Сіль - За смаком
1) Для початку ми ретельно промиваємо м'ясо і витираємо насухо, потім зрізаємо з баранини сало (воно нам знадобиться), а також видаляємо плівочки і жили, ріжемо баранину на невеликі шматочки.
2) Зрізане сало кидаємо на дно розігрітого казана (або інший товстостінній посуду) і обсмажуємо його, поки не витопити весь жир, залишки сала викидаємо.
3) А в розтоплений жир викладаємо нарізане м'ясо і смажимо його на сильному вогні 5-10 хвилин, постійно помішуючи його.
4) Після того як м'ясо змінить колір з червоного на білий, в казан наливаємо воду, вона повинна повністю накривати м'ясо. Доводимо рідину до кипіння, солимо за смаком і варимо баранину на дуже слабкому вогні (щоб ледве кипіло) протягом 40-50 хвилин (без кришки). Не забуваємо знімати утворюється на поверхні піну, і ні в якому разі не збільшуємо вогонь, інакше кубран вийде мутний.
5) приблизно за 5 хвилин до готовності м'яса додаємо в казан спеції, накриваємо його кришкою і варимо блюдо, що залишився, .
Ід готовий, тому розливаємо його по тарілочках і подаємо до столу з хлібом. Приємного всім апетиту!