Кубанос
(покроковий рецепт з фото)
Кубанос - кубинський сендвіч, який особливо популярний в жарких штатах Америки, там його продають в ресторанах і закусочних. Він відрізняється від звичного, тому ділюся рецептом, як приготувати кубанос.
Відмінною особливістю кубаноса (в порівнянні зі звичним бутербродом) є його хрустка і золотава скоринка. Для приготування в оригінальному рецепті використовується кубинський хліб, який можна замінити багетом. Рекомендую не економити на якісних продуктах, тому як саме вони задають смак. Такий сендвіч можна подати на сніданок або зробити для перекусу, сам процес займе не більше 15-20 хвилин.
- Багет - 1 штука (або кубинський батон)
- Гірчичний - 2 чайних ложки
- Маринований огірок - 2 штуки
- Сир плавлений - 2 скибочки
- Шинка - 5 скибочок
- Бажання - 2 скибочки
- Вершкове масло - 20 грам
1. Насамперед готую основу для сендвіча. Гострим ножем відрізаю у багета обидва краї.
2. Після перекладаю його на дошку і розрізаю уздовж на 2 рівні половинки.
3. Змащую одну половинку гірчицею (краще американської, вона не така гостра).
4. Мариновані огірочки нарізаю тонкими кружечками, сир також розрізаю на 2 шматочка. На ту половинку, яку змащував гірчицею, викладаю маринований огірочок, а зверху - сир.
5. На другу частину батона, яку нічим не змащував, викладаю скибочки шинки, складені в 2 рази, а на них укладаю шматочки буженини.
6. Акуратно з'єдную обидва шматочка, щоб не випала начинка, і змащую вершковим маслом зовні обидві половинки. Вафельницю для приготування товстих вафель розігріваю і змащую вершковим маслом, кладу сендвіч, притискаю, готую протягом 2-3 хвилин, до золотистої скоринки.
7. Готовий сендвіч подаю до столу обов'язково гарячим, щоб скоринка хрумтіла. Смачного!