Рецепт Кролик в чавунці фото

Кролик в чавунці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Кролик , Гриби , Печериці
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Смачне, корисне і соковите м'ясо, яке можна подати з будь-яким гарніром або поласувати ним просто так з овочами. Готується м'ясо кролика дуже легко, а в духовці в чавунному посуді так взагалі просто.

Опис приготування:

З цього простого рецепту ви дізнаєтеся, як приготувати кролика в чавунці, в utyatnitse або сказав (в будь-який толстостенной чавунному посуді). Готувати будемо в духовці, так м'ясо вийде більш м'яким і ніжним. У цьому рецепті на додаток до кролику підуть тільки гриби, але додавати можна будь-які овочі: морква, цибуля, перець, селера. Готуємо!

  • Тушка кролика - 1 штука
  • Печериці - 300-400 грам
  • Рослинна олія - 5-6 Ст. Ложок
  • Паприка мелена - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - 1/3 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вино - 0, 5 склянки (будь-який: біле або червоне, сухе або напівсухе)
кролик в чавунці - фото крок 1
Тушку кролика розрізаємо на шматки і ретельно промиваємо. Можна замочити на пару годин в злегка підкисленою оцтом воді.
кролик в чавунці - фото крок 2
Розігріваємо в чавунному посуді рослинне масло, викладаємо в нього м'ясо.
кролик в чавунці - фото крок 3
Обсмажуємо шматки кролика з усіх боків. Можна обсмажити їх і на сковороді. Посипаємо шматки м'яса сумішшю спецій і солі.
кролик в чавунці - фото крок 4
Додамо до м'яса нарізані цибулю і гриби. Взагалі-то можна додавати будь-які овочі. Наливаємо півсклянки води і півсклянки вина. Закриваємо кришкою і ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів.
кролик в чавунці - фото крок 5
Хвилин через 30-40 перемішаємо м'ясо з грибами, зменшимо температуру в духовці до 160 і протушкувати ще хвилин 30-40.
кролик в чавунці - фото крок 6
Готове м'ясо повинно бути м'яким і відставати від кістки.

Схожі рецепти