Крекери з сіллю і перцем
(покроковий рецепт з фото)
Всі ми любимо хрустку закуску, особливо, якщо спекти її своїми руками. Пропоную вам дізнатися, як приготувати крекери з сіллю і перцем - хрусткі, апетитні, цікаві на смак і пікантні!
Звичайно ж, крекер можна купити в магазині і не витрачати час на його приготування. Але ви просто не знайдете настільки ароматних і смачних крекерів в продажу - тільки вдома можна додати в тісто базилік, прованські трави, мелений перець і мускатний горіх. Спеції надають готовим крекери пряний смак і пікантність, а кунжут і пармезан служать декором в готовій страві. Пармезан можна замінити будь-яким твердим сиром - на ваш смак.
- Борошно - 544 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Вода холодна - 6 Ст. Ложок
- Пармезан - 60 грам
- Прованські трави - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
- Базилік сушений - За смаком
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
1. Просіяне борошно змішайте з цукром і холодним маслом. Розімніть борошно до стану однорідної крихти. Додайте мускатний горіх, прованські трави, базилік, сіль і перець.
2. Холодну воду змішайте з яйцем і додайте до борошняної суміші. Швидко замісіть тісто. Розкачайте тісто в пласт товщиною 3-4 мм і виріжте крекери.
3. Викладіть тісто на покритий пергаментом деко і підсолити. Прикрасьте крекери тертим пармезаном, білим і чорним кунжутом.
4. Випікайте крекери в розігрітій до 160 градусів духовці 15 хвилин. Дайте крекери повністю охолонути. Смачного!