Кращі кекси
(покроковий рецепт з фото)
Існує просто дуже багато різних рецептів кексів. Популярність десерт отримав завдяки легкості в приготуванні і різноманітності смаків. Отже, я пропоную розібратися, як приготувати кращі кекси.
Цей рецепт, безумовно, заслуговує вашої уваги, таке поєднання кислих ягід і солодкого тіста не залишить вас байдужими. Прикрасити випічку ви можете цукровою пудрою або шматочком волоського горіха. У зиязикай час замість свіжих ягід можна використовувати заморожені, але тільки обов'язково без кісточок.
- Борошно - 200 грам
- Цукор - 75 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Черешня - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 175 мілілітрів
- Коричневий цукор - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 5 грам
1
Підготуємо черешню. Помийте ягоди. Видаліть кісточки: розріжте ягоди і просто виріжте кістки ножем.
2
Перед початком приготування розтопіть вершкове масло. Коли масло стане рідким, зніміть з вогню і остудіть його до кімнатної температури.
3
Борошно просійте через сито і змішайте з сухими дріжджами. В іншій мисці змішайте вершкове масло, молоко і яйця.
4
Борошно з дріжджами з'єднайте з рідиною і додайте цукор. Все добре перемішайте, що б не було грудочок. Тепер додайте черешню.
5
Розігрійте духовку до 180-190 градусів. Форму для випікання змастіть маслом. Форму заповніть тестом на 2/3, так як кекси піднімуться. Тісто посипте зверху коричневим цукром. Випікайте 20-25 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною зубочисткою.
6
Кекси подавайте охолодженими. Смачного!