Англійські кекси
(покроковий рецепт з фото)
Зазвичай кекси і булочки ми запікаємо в духовці. Але в цьому рецепті все не так. Традиційна випічка з Європи обсмажується на сковороді, тому її результат особливо цікавий. Давайте спробуєм!
Прочитайте про те, як приготувати англійські кекси на сніданок. Тільки тісто необхідно замішати раніше, щоб воно настоялося. Ці вироби прийнято розрізати уздовж, і змащувати їх поверхню олією. Ви можете також додати джем або, навпаки, гірчицю, оскільки булочки мають нейтральний смак.
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Дріжджі свіжі - 25 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Заголовок для палітурки - 2 Ст. Ложки
Молоко нагрейте, а масло розтопіть. Потім інгредієнти перемішайте, розчиніть в них дріжджі. Додайте до них яйця, борошно, сіль і цукор.
Масу замішайте в тісто. Закрийте його рушником і залиште на 1 годину в кімнаті.
Через цей час, тісто розкачати в ковбаску. Присипте її кукурудзяним борошном.
Потім ковбаску наріжте кружальцями. Залиште їх на 30 хвилин ще раз відпочити.
Обсмажте кекси на сухій сковороді 5-7 хвилин до золотистої скоринки. Приємного чаювання!