Англійські булочки
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування простих, але неймовірно смачних булочок.
Ці ніжні англійські булочки ідеально подавати теплими на сніданок з джемом або вершковим маслом.
- Цукру - 1/2 чайних ложки
- Солі - 3/4 чайних ложки
- Дріжджів - 1 1/4 чайних ложки
- Рослинного жиру - 1 Ст. Ложка
- Молока або кефіру - 3/4 - 1 склянки
1. У мисці перемішати разом борошно, цукор, сіль і дріжджі. За допомогою електричного міксера змішати вершкове масло (або жир) і 3/4 склянки молока. Додати борошняну суміш і додатково 1/4 склянки молока при необхідності, щоб тісто вийшло м'яким і податливим.
2. Посипати борошном робочу поверхню і замісити на ній тісто протягом 10 хвилин, або використовувати гак для тіста і перемішувати протягом 8 хвилин.
3. Злегка змастити маслом миску і викласти тісто в миску. Накрити поверхню пластиковою плівкою і дати тісту піднятися протягом 60-90 хвилин, поки воно не подвоїться в розмірах.
Коли тісто піднялося, розкачати його до товщини 3, 5 см. За допомогою різака для печива або кругло форми вирізати булочки.
Коли тісто піднялося, розкачати його до товщини 3, 5 см. За допомогою різака для печива або кругло форми вирізати булочки.
4. Посипати лист для випічки кукурудзяною мукою і помістити на нього булочки, накрити поліетиленовою плівкою і дати піднятися протягом 60-90 хвилин.
5. Розігріти сковороду на середньому вогні, а також розігріти духовку до 175 градусів.
Додати в сковороду олію і змастити маслом деко. Викласти булочки на деко і запікати від 5 до 8 хвилин.
Додати в сковороду олію і змастити маслом деко. Викласти булочки на деко і запікати від 5 до 8 хвилин.
6. Перевернути булочки і запікати з іншого боку від 5 до 8 хвилин. Викласти булочки в сковороду і запікати в духовці від 5 до 8 хвилин, щоб вони добре пропеклися в центрі.
7. Охолодити булочки до кімнатної температури і подавати.