Ковбаса з дичини
(покроковий рецепт з фото)
Чоловік днями повернувся з полювання і сказав: "готуй сама"! Я довго думала, що б такого цікавого приготувати з оленини ... І придумала! дивіться, як приготувати смачну ковбасу з дичини!
Цей рецепт можна видозмінювати на свій розсуд. Наприклад, в якості дичини може виступати не тільки оленина. Є ще безліч диких сортів м'яса. Можна використовувати також кабана, лося і іншу дичину. Також можна сміливо додавати в фарш свої улюблені спеції. Раджу не боятися експериментів і частіше (коли є можливість) готувати такі смачні м'ясні страви!
- М'ясо - 1, 8 кілограма (у мене оленина)
- Сало - 400 грам (можна і з м'ясною прошарком)
- Часник - 1 зубчик
- Чорний перець - 1 Чайна ложка
- Субпродукти - 1 кілограм (кишки; приблизна довжина - 6 метрів)
Оленіна очищаємо від сухожиль і ріжемо маленькими кубиками. Сало рубаємо трохи крупніше. З'єднуємо інгредієнти і видавлюємо в м'ясну масу часник, додаємо до смаку сіль і спеції.
Кишки насаджує на спеціальну трубку на м'ясорубці. Кінець кожної кишки зав'язуємо. Прокручуємо дичину з салом в оболонку. Кінчики зав'язуємо.
Ковбаски проколюємо зубочисткою в декількох місцях. Відправляємо їх на змащене маслом деко, прибираємо його в духовку на 30 хвилин. Температура - 200 градусів. Дістаємо ковбаски і перевертаємо їх на іншу сторону. Запікаємо ще 10 хвилин. Дика ковбаса готова! Звірячого вам апетиту!