Рецепт Котлети Полтавські фото

Котлети Полтавські
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
М'ясо, Фарш, Яловичина
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Котлети

Котлети «Полтавські» є національним українським блюдом. Дієтичними такі котлети не назвеш, але зате як смачно! розповідаю, як їх приготувати.

Хочу поділитися з вами рецептом приготування полтавських котлет. Рецепт підкорить вас своєю простотою, ну а блюдо - смаковими якостями. Подавати до столу ці котлети найкраще зі смаженою картоплею, полив їх розтопленим маслом. Отже, розповідаю як зробити полтавські котлети!

  • Яловичина - 450 грам
  • Сало-шпик - 50 грам
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Вода - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
котлети Полтавські - фото крок 1
1. М'ясо ретельно промиваємо, злегка обсушуємо паперовими рушниками, вирізаємо плівки і жилки. Пропускаємо через м'ясорубку 2 рази.
котлети Полтавські - фото крок 2
2. Дрібно нарізаємо сало.
котлети Полтавські - фото крок 3
3. Часник пропускаємо через «чеснокодавку» або натираємо на дрібній тертці.
котлети Полтавські - фото крок 4
4. Змішуємо м'ясний фарш з подрібненим салом і часником, додаємо воду. Солимо і перчимо. Можна додати будь-які приправи і спеції на свій розсуд. Гарненько вимішуємо фарш, щоб вийшла однорідна маса.
котлети Полтавські - фото крок 5
5. Далі змоченими у воді руками ліпимо з отриманого фаршу котлети будь-якої форми і паніруємо їх в сухарях.
котлети Полтавські - фото крок 6
6. Паніровані котлети з обох сторін обсмажуємо на рослинному маслі до готовності.
котлети Полтавські - фото крок 7
7. Котлети «Полтавські» готові! Смачного!

Схожі рецепти