Котлети Полтавські
(покроковий рецепт з фото)
Котлети «Полтавські» є національним українським блюдом. Дієтичними такі котлети не назвеш, але зате як смачно! розповідаю, як їх приготувати.
Хочу поділитися з вами рецептом приготування полтавських котлет. Рецепт підкорить вас своєю простотою, ну а блюдо - смаковими якостями. Подавати до столу ці котлети найкраще зі смаженою картоплею, полив їх розтопленим маслом. Отже, розповідаю як зробити полтавські котлети!
- Яловичина - 450 грам
- Сало-шпик - 50 грам
- Часник - 3-4 зубчиків
- Вода - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. М'ясо ретельно промиваємо, злегка обсушуємо паперовими рушниками, вирізаємо плівки і жилки. Пропускаємо через м'ясорубку 2 рази.
2. Дрібно нарізаємо сало.
3. Часник пропускаємо через «чеснокодавку» або натираємо на дрібній тертці.
4. Змішуємо м'ясний фарш з подрібненим салом і часником, додаємо воду. Солимо і перчимо. Можна додати будь-які приправи і спеції на свій розсуд. Гарненько вимішуємо фарш, щоб вийшла однорідна маса.
5. Далі змоченими у воді руками ліпимо з отриманого фаршу котлети будь-якої форми і паніруємо їх в сухарях.
6. Паніровані котлети з обох сторін обсмажуємо на рослинному маслі до готовності.
7. Котлети «Полтавські» готові! Смачного!