Рецепт Полтавські галушки в горщиках з м'ясом і грибами фото

Полтавські галушки в горщиках з м'ясом і грибами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Польська кухня
Птах , Курка , Куряче філе
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Галушки
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Галушки - це українська страва з відварених у воді шматочків тесту. Їх подають як гарнір або ж варять з ними суп. Я пропоную рецепт, як приготувати полтавські галушки в горщиках з м'ясом і грибами.

Опис приготування:

Ця страва української кухні, в російській кухні є прототип галушок - галушки, вони дуже нагадують їх за смаком. Обов'язково спробуйте приготувати галушки в горщику, це не тільки ситно, але ще і дуже смачно.

  • Куряче філе - 400 грам
  • Гриби - 300 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Кефір - 0, 5 L
  • Борошно - 3, 5 склянки
  • Яйця - 2 штуки
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Сіль, перець - За смаком
полтавські галушки в горщиках з м'ясом і грибами - фото крок 1
1. З'єднайте кефір, соду, сіль і яйця, перемішайте віночком.
полтавські галушки в горщиках з м'ясом і грибами - фото крок 2
2. Надішліть в миску просіяне борошно і перемішайте все віночком, щоб не було грудочок.
полтавські галушки в горщиках з м'ясом і грибами - фото крок 3
3. Викладіть тісто на стіл, присипаний борошном, і почніть вимішувати тісто, постійно підсипаючи борошно. Тісто повинне вийти еластичним, але не дуже тугим. Перекладіть готове тісто в миску, накрийте рушником і дайте йому відпочити.
полтавські галушки в горщиках з м'ясом і грибами - фото крок 4
4. Філе і гриби наріжте невеликими шматочками, а цибуля - півкільцями.
полтавські галушки в горщиках з м'ясом і грибами - фото крок 5
5. Цибуля обсмажте на олії до золотистого кольору. Потім додайте філе і через пару хвилин - гриби. Додати сіль, поперчіть і на середньому вогні смажте до готовності.
полтавські галушки в горщиках з м'ясом і грибами - фото крок 6
6. З тіста скачайте товсті ковбаски, наріжте їх на порційні шматочки.
полтавські галушки в горщиках з м'ясом і грибами - фото крок 7
7. У підсоленій киплячій воді варіть галушки, поки вони не спливуть. Перекладіть в інший посуд.
полтавські галушки в горщиках з м'ясом і грибами - фото крок 8
8. Розкладіть галушки по горщикам, зверху викладіть м'ясо з грибами. Додайте по 2 ст. Ложки сметани і ложку води. Запікайте в духовці 20 хвилин при температурі 200 градусів.
полтавські галушки в горщиках з м'ясом і грибами - фото крок 9
9. Подавайте галушки горячими. Це дуже смачно!

Схожі рецепти