Полтавські галушки в горщиках з м'ясом і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Галушки - це українська страва з відварених у воді шматочків тесту. Їх подають як гарнір або ж варять з ними суп. Я пропоную рецепт, як приготувати полтавські галушки в горщиках з м'ясом і грибами.
Ця страва української кухні, в російській кухні є прототип галушок - галушки, вони дуже нагадують їх за смаком. Обов'язково спробуйте приготувати галушки в горщику, це не тільки ситно, але ще і дуже смачно.
- Куряче філе - 400 грам
- Гриби - 300 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Кефір - 0, 5 L
- Борошно - 3, 5 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - За смаком
1. З'єднайте кефір, соду, сіль і яйця, перемішайте віночком.
2. Надішліть в миску просіяне борошно і перемішайте все віночком, щоб не було грудочок.
3. Викладіть тісто на стіл, присипаний борошном, і почніть вимішувати тісто, постійно підсипаючи борошно. Тісто повинне вийти еластичним, але не дуже тугим. Перекладіть готове тісто в миску, накрийте рушником і дайте йому відпочити.
4. Філе і гриби наріжте невеликими шматочками, а цибуля - півкільцями.
5. Цибуля обсмажте на олії до золотистого кольору. Потім додайте філе і через пару хвилин - гриби. Додати сіль, поперчіть і на середньому вогні смажте до готовності.
6. З тіста скачайте товсті ковбаски, наріжте їх на порційні шматочки.
7. У підсоленій киплячій воді варіть галушки, поки вони не спливуть. Перекладіть в інший посуд.
8. Розкладіть галушки по горщикам, зверху викладіть м'ясо з грибами. Додайте по 2 ст. Ложки сметани і ложку води. Запікайте в духовці 20 хвилин при температурі 200 градусів.
9. Подавайте галушки горячими. Це дуже смачно!