Копчена оселедець
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Смачна копчена оселедець в домашніх умовах - це просто! Зробити її можна прямо в духовці на решітці (через брак коптильні). Цей рецепт поширений, тому зверніть на нього увагу.
Опис приготування:
Зробити копченого оселедця в домашніх умовах можна всього за 2 годину. Готується риба в духовці легко і до святкового столу вона буде дуже доречною. Спробуйте приготувати її саме за цим рецептом.
- Оселедець свіжоморожений - 3 штуки
- Цибуля - 3 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Сіль і спеції - За смаком
- Рідкий дим - 50 мілілітрів
1. Рибу слід ретельно вимити і очистити від нутрощів. Після цього її потрібно посолити всередині зовні.
2. Додаємо спеції і укладаємо всередину нарізану кільцями цибулю і дрібно нарізаний часник. Ми залишаємо хвилин на 20, як раз поки нагріється духовка.
3. Тим часом наливаємо в деко рідкий дим і укладаємо перець і лавровий лист. Перед відправкою риби на решітку над деко, видаляємо зайву сіль. Після цього викладаємо рибу на решітку, яка повинна розташовуватися відразу над листом. Якщо у вашій духовці є режим"точний обдув" , використовуйте його, А якщо ні - запікайте рибу при температурі 180 градусів до готовності.
4. Після запікання копчена оселедець в домашніх умовах повинна ще трохи постояти в духовці до її охолодження, після чого її можна подавати до столу.