Кнелі з курки
(покроковий рецепт з фото)
Втомилися від традиційних страв, які готуєте день у день? Спробуйте цей досить простий, але дуже апетитний варіант, як приготувати кнелі з курки. Такі ніжні, що буквально таять у роті.
Головне особливість кнели в тому, що фарш для них повинен бути дуже рідким, завдяки вершкам. Тут немає ні лука, не хліб, та й спецій самий мінімум. Подавати їх до столу можна як гаряче блюдо, доповнивши гарніром, овочами, соусом, або ж використовувати в супчик, наприклад. Спробуйте, це приголомшливо смачно і зовсім нескладно!
- Куряче філе - 1 кілограм
- Яєчні білки - 4 штуки
- Сіль - 15 грам
- Вершки - 600 мілілітрів
- Перець, мускатний горіх, паприка - За смаком
- Зелень - За смаком (селера, петрушка, морква)

1. Філе вимийте, обсушити і пропустіть через м'ясорубку.

2. Акуратно відокремте білки від жовтків. Останні нам не знадобляться.

3. Додайте білки в фарш і збийте міксером. Маса повинна вийти однорідною.

4. Влийте вершки.

5. Продовжуючи збивати, додайте сіль, перець і інші спеції за смаком.

6. У великій каструлі доведіть до кипіння воду. При бажанні для більш інтенсивного аромату можна додати овочі, коріння, зелень.

7. Викладіть овочі в воду, підсолити за смаком.

8. За допомогою двох ложок сформуйте з фаршу кнели.

9. Опустіть в киплячу воду і варіть на середньому вогні. Досить хвилин 7.

10. Готові кнелі акуратно дістаньте з бульйону шумівкою і подавайте до столу.
Смачного!
Смачного!