Кнелі з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Кнелі з яловичини - дуже легкі і смачні м'ясні котлетки, нагадують зовнішнім виглядом фрикадельки. Готуються кнели з перекрученого м'яса з додаванням зелені, яйця і спецій. Спробуйте!
Приготуємо кнели з яловичини в домашніх умовах. Ці легкі котлетки прекрасно поєднуються практично з будь-яким гарніром. Хоча я вважаю за краще їх їсти з картопляним пюре - на гарнір. Решта кнели можна заморожувати в холодильнику, помістивши їх під харчову плівку. Удачі в приготуванні!
- Яловичина - 350 грам
- Хлібна крихта - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Зелень - За смаком (петрушка і кріп)
Яловичину пропускаємо через м'ясорубку (двічі), додаємо сіль, перець хлібні крихти і жовток. Перемішуємо.
Додаємо білок, збитий в міцну піну. Ще раз перемішуємо.
Подрібнюємо зелень і додаємо до фаршу, перемішуємо.
Мокрими руками формуємо котлетки-кульки. Викладаємо їх у каструлю, змащену маргарином.
Заливаємо кнели гарячою водою (приблизно до половини). Воду солимо, доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні ще 10 хвилин.
От і все, кнели готові! Смачного!