Класичний рецепт горішків
(покроковий рецепт з фото)
Є певна кількість рецептів, які я асоціюю з дитинством. І найчастіше це десерти. Солодкі, часом навіть нудотні, але такі знайомі й улюблені. Давайте згадаємо один з них разом!
Подивіться, як приготувати класичний рецепт горішків зі згущеним вареним молоком. Цей варіант найвідоміший. Вироби запікають у спеціальній Горішниця з радянських часів, хоча є і нові моделі електроприладу. Тісто виходить простим і розсипчастим. Усе, як було в нашому дитинстві.
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 1/3 склянки
- Згущене молоко - 500 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Крохмаль - 1/3 склянки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Майонез - 100 грам
Спочатку зробіть тісто. Яйця збийте в мисці з цукром.
Потім додайте майонез і м'яке масло. Масу перемішайте.
Далі додайте соду, гашене оцтом, і просійте в масу борошно з крохмалем. Замішайте м'яке тісто. Приберіть його на 1 час в холодильник.
Після цього запікайте шматочки тіста в Горішниця до рум'яного кольору. Згущене молоко відваріть в банку протягом 3-3, 5 годин і остудіть.
Наповніть заготовки вареним згущеним молоком. Напівсліпий. Приємного чаювання!