Кимчи на корейській мові
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно дізналася один дуже примітний рецептик. Розповіла мені його подруга, яка побувала днями в Кореї по роботі. Тепер я знаю, як приготувати кимчи по-корейськи, пікантну закуску.
Капуста кимчи є традиційним корейським блюдом. Як відомо, в азіатських і взагалі східних країнах люблять все гостре. Для російської людини така їжа може здатися неїстівної. Хоча, за всіх не говорю. У мене в родині такі страви обожнюють! Капусту по-корейськи я люблю додавати в м'ясні страви під час їх приготування. Аромат і смак відмінним виходять!
- Пекінська капуста - 2 кілограма
- Часник - 8 зубчиків
- Перець червоний мелений - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 180-200 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Морква - 1 штука
- Перець чилі - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Зелень - За смаком
- Соус рибний / соєвий - За смаком
Відокремлюємо верхні листки від качана. Розрізаємо кожен качан на 4 частини. Робимо розсіл. В окріп закладаємо сіль, кладемо капусту у велику каструлю або таз. Заливаємо її остиглим розсолом. Розсіл повинен накривати капусту, але вона не повинна в ньому бовтатися.
Кладемо поверх капусти тарілку або кришку. Ми залишаємо її маринуватися при кімнатній температурі на 12 годин. Краще робити це з вечора, щоб вранці вона була готова для подальших дій. Перед сном переверніть розрізані качани, щоб вони промаринувалося з усіх боків.
На наступний день доробляємо розпочате. Я взяла суміш перців: червоний чилі і паприку. Краще брати приправи грубого помелу. Деякі ще додають туди перетертий помідор. Але зараз не сезон. Отже, тисну часник чеснокодавку, кладу в суміш перців. Досипаю ложечку цукру. Можна долити соєвого або рибного соусу, якщо є, або трохи води. Нарізаю цибулю півкільцями, кладу в суміш.
Натираю моркву на спеціальній тертці, щоб вона вийшла в корейському стилі. Беру наявну зелень і кладу в маринад. Дістаю капусту з води і, щоб не отримати роздратування шкіри, натираю кожен листочок капусти сумішшю. Кладемо все в миску і заливаємо розсолом до половини або третини капусти. Ставимо зверху гніт і прибираємо в холодильник.
У такому вигляді капуста буде маринуватися не менше двох днів. Вживати її можна в свіжому і тушкованому вигляді. Перед прийомом їжі капусту можна промивати від перцю. Їсти її смачно з соняшниковою олією. Зберігається вона довго, якщо тримати її в розсолі. Смачного!