Короп на корейській мові
(покроковий рецепт з фото)
Короп - одна з найпопулярніших і доступних річкових риб. Рецептів з ним ціла купа, але цей - просто знахідка для любителів домашньої маринованої рибки, та ще такий ароматної і пряної!
Любителям корейських ароматних страв присвячується! Домашня маринована рибка, та ще з такою кількістю спецій - це просто щось чудове! Особливої пікантності додає страві поєднання солодкої паприки і пекучого червоного перцю, в результаті чого короп виходить досить гострим, але дуже смачним. Якщо вас зацікавив рецепт, як приготувати коропа по-корейськи, то пропоную вам свій рецепт!
- Короп - 600 грам
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Перець червоний пекучий - 1 Чайна ложка
- Приправа солодка - 1 Чайна ложка
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Оцтова есенція - 1, 5 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Рибку очистіть від луски і нутрощів, видаліть плавники.
Поріжте коропа на невеликі шматки, щоб вони швидко промаринувалося і їх було зручно їсти. Викладіть шматки рибки в глибоку миску, приправити сіллю, залийте оцтовою есенцією, ретельно перемішайте і залиште на 15-20 хвилин. Потім промийте в декількох водах.
Тим часом підготуйте цибуля, поріжте його тонкими кільцями або півкільцями, якщо цибуля великий.
У сковороді розігрійте олію, викладіть цибулю і обсмажте до м'якості, потім зніміть з вогню і додайте паприку. Лук відразу став апетитно-червоним і дуже ароматним.
Додайте до риби червоний перець, koriandr, цукор, обсмажені цибулю з маслом, влийте соєвий соус. Гарненько все це перемішайте.
Можна затягнути миску харчовою плівкою, але я перекладаю в пластиковий контейнер, накриваю кришкою і відправляю в холодильник на 6-12 годин (зазвичай на ніч).
Короп більш Kreisky готовий. Смачного!