Катув шлях
(покроковий рецепт з фото)
Катув шлях - блюдо, популярне в Чехії. Являє собою великий дерун з начинкою з смаженого м'яса і овочів. Готується легко, результатом я залишилася дуже задоволена. Соковита м'ясна засмажкою шикарна!
Таке блюдо добре подавати з соліннями або салатом зі свіжих овочів. Блюдо цілком повноцінне, воно може бути ситним обідом або вечерею. У Чехії таке блюдо подається в трактирах до пива. Дивіться, як приготувати "катув шлях" і пробуйте новеньке!
- Свинина - 500 грам
- Болгарський перець - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Картопля - 6 штук
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 2 Ст. Ложки (без гірки)
- Сіль, перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
- Вода - 0, 5 склянки
Для приготування нам необхідно підготувати і подрібнити інгредієнти страви. Отже, наріжте невеликими кубиками свинину. Я взяла ошийок. Можна взяти лопатку. Болгарський перець потрібно нарізати соломкою. Ріпчасту цибулю наріжте кубиком.
На великій тертці натріть очищений сиру картоплю. Помістіть в мисочку.
У масу додайте два яйця, сіль, чорний мелений перець і 1, 5 ст. Ложки борошна. Перемішайте.
На рослинному маслі обсмажте нарізане м'ясо. Можна під кришкою. Коли на м'ясі з'явиться рум'яна кірочка, додайте нарізану цибулю і болгарський перець.
У літній період часу можна додати нарізаний томати. Додайте в сковороду трохи води і протушкувати, щоб зібрався м'ясний сік і саме м'ясо добре проготовілось. Додати сіль, поперчіть, додайте інших спецій за смаком.
Картопляну масу розділіть на 2 частини. Одну частину викладіть на добре розігріту сковороду (в сковороду додайте рослинного масла). На середньому вогні обсмажте дерун з одного боку, переверніть на іншу і теж обсмажте.
На плоске блюдо викладіть обсмажену дерун. Подумки розділіть його на 2 частини. На одну частину викладіть м'ясну начинку.
Другу частину деруни загорніть, накривши м'ясну начинку.
Із вказаної кількості продуктів вийде 2 порції.