Картопля з салом на шампурах
(покроковий рецепт з фото)
Іноді навіть найпростіші продукти можна цікаво обіграти і здивувати свою сім'ю і друзів. Наприклад, зробити шашлик з картоплі з салом. Вам знадобляться всього 2 інгредієнта - сало та картопля!
Картоплю і сало ріжемо часточками і складаємо по черзі, щоб вийшла картоплина з прошарками сала. Після надягаємо на шампури і з зеленню загортаємо в фольгу. Смажимо на мангалі на слабкому вогні близько 20-30 хвилин перевертаючи кожні 10 хвилин. Знімаємо, розгортаємо і знову ставимо на мангал без фольги підрум'яниться на 7-10 хвилин. Після знімаємо і насолоджуємося неймовірно смачним і простим стравою!
- Картопля - 10 штук (краще використовувати тверду картоплю)
- Сало - 300-350 грам
- Зелень - 1 За смаком
Нарізаємо картоплю часточками по 3-5 мм. Сало нарізаємо тонкими шматочками. Воно повинно бути тонше ніж картопля і кожен шматочок повинен повністю закриватися часточкою картоплі. Складаємо картоплю таким чином: часточка картоплі + шматочок сала. Перший і останній шматки повинні бути часточками картоплі. В результаті у вас повинна вийти картоплина з прошарками сала.
Нанизуємо на шампур по 3-4 отримані картоплини з салом.
Загортаємо шампури в фольгу, при цьому додавши ароматної зелені. У мене був чебрець, але його легко можна замінити на петрушку, кріп, базилік і все що знайдете в холодильнику. Після ставимо шампури на мангал на 20-30 хвилин. Вогонь повинен бути слабким. Шампури треба перевертати кожні 10 хвилин.
Після того, як ви кілька разів перевернули шампур і бачите, що з фольги починає капати жир, знімаємо з вогню і розгортаємо фольгу.
Для того, щоб підрум'янити картоплю з салом, ставимо шампури без фольги на вогонь і смажимо, поки картопля не підрум'яниться. Приблизно 7-10 хвилин.