Фарш на шампурах
(покроковий рецепт з фото)
Для застілля страви з м'яса, приготовані на мангалі, просто обов'язкова частина меню. Хочу показати і розповісти вам свій варіант рецепта фаршу на шампурах.
Дуже поширене м'ясне ласощі на Сході більш відоме як люля-кебаб. Щоб фарш не розпадався і не відвалювався від шампура в процесі смаження, є пару секретів. Для приготування фаршу на шампурах я беру яловичину і баранину. Кількість лука залежить від його розміру - мені ось цілком вистачило одного великого. Обов'язково беремо зиру і кінзу для аромату. Дивимося далі рецепт.
- Яловичина - 600 грам
- Баранина - 400 грам
- Спеції - За смаком
- Цибуля - 1-2 штук
М'ясо ріжемо спочатку на великі шматки, цибуля теж крупно ріжемо. Перемішуємо, посипаємо сіллю, спеціями.
Всі разом пропускаємо через м'ясорубку, можна пару раз. Фарш готовий заморожуємо (надайте плоску форму, тоді зручніше нарізати його буде).
Дістаємо фарш. Поки він ще не розморозився, його потрібно добре вимісити до густини. Тепер відділяємо шматочки по 100-200 грам.
Розподіляємо фарш по шпазі. Дивіться, щоб він лягав рівномірно.
Складаємо наші шампури.
Смажимо на багатті або мангалі хвилин 7-10, постійно повертаючи. Дивіться, щоб не підгоріло.
Готовий фарш на шампурах подаємо на блюді з овочами і червоним вином. Смачного!
Готовий фарш на шампурах подаємо на блюді з овочами і червоним вином. Смачного!