Люля-кебаб з яловичини на шампурах
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами дуже простими секретами, як приготувати люля-кебаб з яловичини на шампурах, щоб вони завжди вийшла ідеальними.
Багато хто не ризикують готувати люля-кебаб з яловичини на шампурах в домашніх умовах, так часто вони просто не виходять. Не хочеться побачити, як ваша їжа виявляється прямо в багатті, чи не так? В даному випадку рецепт для тих, хто ще не освоїв всіх секретів цього чудового блюда.
- М'ясо - 900 грам
- Сало - 100 грам
- Цибулина - 2-3 штук
- Лимон - 0.5 штуки
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком (перець гострий, паприка, koriandr, Зіра і t.d. )
1. Для початку наріжте вимите і обсушене м'ясо великими шматочками. Очистіть цибулю і викладіть разом з салом до м'яса в чашу блендера. Можна також припустити все через м'ясорубку. Для аромату в фарш люля-кебаб з яловичини на шампурах в домашніх умовах можна додати трохи свіжої зелені.
2. Подрібніть все до однорідності. Ретельно перемішайте руками (пару хвилин обов'язково). Додати сіль за смаком, додайте спеції і ароматні приправи. Побризкайте соком. Ще раз вимішайте фарш.
3. Для наступного етапу вам буде потрібно невеликий шматочок чистої тонкої тканини. Сформуйте з фаршу кульку і загорніть в тканину, щоб пішла зайва волога, якщо вона є. Приберіть в холодильник і залиште на годинку десь.
4. Якщо ви готуєте люля будинку, то краще за півгодини покласти в холодильник і шампура. Підготуйте мангал - вугілля має бути багато і вони повинні бути максимально розжарені. Це один із секретів правильного приготування.
5. Остання порада, як зробити люля-кебаб з яловичини на шампурах - формуйте швидко, щільно притискаючи руками. І відразу ж відправляйте на мангал.
6. Смажте до готовності і апетитною рум'яної скоринки. Подавайте до столу люля з гарніром, соусом до смаку або овочами.
Смачного!
Смачного!