Рецепт Люля-кебаб на шампурах фото

Люля-кебаб на шампурах
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
М'ясо
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Кебаб

Люля-кебаб - це відносно просте в приготуванні східне блюдо, оригінальна альтернатива звичним для нас шашликів. Готується з курки, яловичини, свинини або баранини (найчастіше).

Відразу озвучу пару порад про те, як приготувати люля-кебаб на шампурах. Зелені і лимонного соку не шкодуйте, вони додадуть особливу пікантність блюду. Варто врахувати, що час смаження на мангалі або в духовці - 15-20 хвилин, а на розжареному вугіллі досить буде і 5-7 хвилин. Подавати блюдо можна з овочами і зеленню, прекрасно підійдуть соуси для м'яса.

  • Філе молодого ягняти - 1, 5 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Петрушка - 1 пучок
  • Листя м'яти - 1 Ст. Ложка
  • Яйце - 1 штука
  • Кмин мелений - 2 чайних ложки
  • Паприка - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Лимонний свіжовичавлений - 100 мілілітрів (з половини лимона)
1
Беріть м'ясо (фарш), дуже дрібно нарізану цибулю, дрібно нарізану петрушку, подробленние листя м'яти, кмин, паприку і руками ретельно вимішайте. Додайте яйце, сік лимона і томатну пасту, далі продовжуйте вимішувати. Фарш повинен стати однорідною масою, на дотик бути в'язким і дуже липким, від цього залежить смак кебаба.
2
Потім підете процедуру «відбивання». Відбивайте кебаб наступним чином: берете в руки фарш і раз 10-15 з силою кидаєте його в посуд для вимішування.
3
Насаджує м'ясо на шампура. Покладіть шашлики на деко. Накрийте поліетиленовою плівкою і охолодіть 30 хвилин, щоб м'ясо "закріпилося" .
4
Приготуйте газову плиту, вуглецеві грати і ставте смажитися люля-кебаб, повертаючи двічі, поки м'ясо не стане твердим. Час підсмажування - від 8 до 10 хвилин.

Схожі рецепти