Люля-кебаб на шампурах
(покроковий рецепт з фото)
Люля-кебаб - це відносно просте в приготуванні східне блюдо, оригінальна альтернатива звичним для нас шашликів. Готується з курки, яловичини, свинини або баранини (найчастіше).
Відразу озвучу пару порад про те, як приготувати люля-кебаб на шампурах. Зелені і лимонного соку не шкодуйте, вони додадуть особливу пікантність блюду. Варто врахувати, що час смаження на мангалі або в духовці - 15-20 хвилин, а на розжареному вугіллі досить буде і 5-7 хвилин. Подавати блюдо можна з овочами і зеленню, прекрасно підійдуть соуси для м'яса.
- Філе молодого ягняти - 1, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Петрушка - 1 пучок
- Листя м'яти - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1 штука
- Кмин мелений - 2 чайних ложки
- Паприка - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Лимонний свіжовичавлений - 100 мілілітрів (з половини лимона)
1
Беріть м'ясо (фарш), дуже дрібно нарізану цибулю, дрібно нарізану петрушку, подробленние листя м'яти, кмин, паприку і руками ретельно вимішайте. Додайте яйце, сік лимона і томатну пасту, далі продовжуйте вимішувати. Фарш повинен стати однорідною масою, на дотик бути в'язким і дуже липким, від цього залежить смак кебаба.
2
Потім підете процедуру «відбивання». Відбивайте кебаб наступним чином: берете в руки фарш і раз 10-15 з силою кидаєте його в посуд для вимішування.
3
Насаджує м'ясо на шампура. Покладіть шашлики на деко. Накрийте поліетиленовою плівкою і охолодіть 30 хвилин, щоб м'ясо "закріпилося" .
4
Приготуйте газову плиту, вуглецеві грати і ставте смажитися люля-кебаб, повертаючи двічі, поки м'ясо не стане твердим. Час підсмажування - від 8 до 10 хвилин.