Люля-кебаб з баранини в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Люля-кебаб готують на мангалі, але не у всіх є така можливість, тим більше, коли на вулиці досить прохолодно. Ділюся рецептом кебаба з баранини для духовки. Ситно, красиво і дуже смачно!
Ви ще не знаєте, як приготувати люля-кебаб з баранини в духовці? Дуже просто за уязика, що у вас є хороший і (бажано) жирний баранячий фарш. Готову страву традиційно подається до столу зі свіжою зеленню і овочами. Додатковий гарнір - за бажанням.
- Баранина з салом - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 300 грам
- Часник - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
- Спеції - За смаком(koriandr, зіра)
Використовуйте жирну баранину, або ж додайте до баранів фаршу пропущене через м'ясорубку сало.
Дрібно наріжте цибулю.
Очищаємо часник. Підготуємо спеції: koriandr, зиру і перець.
Додаємо у фарш подрібнений часник і спеції. Ретельно перемішуємо і ставимо фарш в холодильник на 1 час.
Встановлюємо на деко грати, застилає її фольгою. Розігріваємо духовку до 200 градусів.
На дерев'яних шпажках формуємо кебаби, фарш прекрасно ліпиться. Кладемо їх на фольгу.
Люля-кебаб запікається в духовці 40 хвилин. Через 20 хвилин перевертаємо їх для рівномірної прожарювання.
Смачного!