Люля-кебаб в духовці з баранини
(покроковий рецепт з фото)
Люля-кебаб - блюдо з баранини, яке зазвичай готують на природі на мангалі. Але є й інший варіант без виїзду на природу - люля-кебаб в духовці. Виходить він теж соковитим, смачним і апетитним.
Ну хто з нас хоча б раз не пробував ароматний, соковитий і дуже смачний люля-кебаб - знамените блюдо східної кухні? Готувати його потрібно з баранини і на мангалі або на вугіллі. Але якщо не виходить виїхати на природу чи погода не зовсім "льотна", то не відмовлятися ж нам від смачного люля-кебаб! Я розповім вам, як приготувати люля-кебаб в духовці з баранини. М'ясо на шпажках виходить дуже ароматним, соковитим і шалено смачним.
- Баранячий фарш - 500 грам
- Ріпчаста цибуля - 2-3 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Зелень - 1/2 пучка (кріп, Braai)
- Куркума - 1/4 чайних ложки
- Зіра - 1/4 чайних ложки
- Паприка - 1/4 чайних ложки
- Червоний гострий перець - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1/4 чайних ложки (за смаком)
- Коріандр мелений - 1/4 чайних ложки
Насамперед потрібно на 30 хвилин замочити у воді дерев'яні шпажки, щоб вони не згоріли в духовці.
Потім необхідно очистити цибулю і часник від лушпиння. Приправу можна змішати в одній мисці.
У блендері перебиваємо цибулю, часник і кінзу, потім додаємо їх в фарш. Туди ж додаємо приправу, сіль і дрібно порубаний кріп.
Вимішуємо фарш хвилин 10-15. Потім збираємо фарш у кому і відбиваємо його об дно миски або столу. Готовий фарш відправляємо в холодильник на 30-40 хвилин.
Потім розділяємо фарш на порції і формуємо мокрими руками люля-кебаб на шпажках. Акуратно викладаємо на деко або решітку, застелену фольгою.
Відправляємо люля-кебаб в розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин. Як тільки м'ясо зверху стало золотавим, переверніть його на іншу сторону. Готовий люля-кебаб подавайте зі свіжими овочами, цибулею і соусом.