Рецепт Люля-кебаб в духовці з баранини фото

Люля-кебаб в духовці з баранини
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
М'ясо , Баранина
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви на шпажках , Кебаб
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 40 хв.

Люля-кебаб - блюдо з баранини, яке зазвичай готують на природі на мангалі. Але є й інший варіант без виїзду на природу - люля-кебаб в духовці. Виходить він теж соковитим, смачним і апетитним.

Опис приготування:

Ну хто з нас хоча б раз не пробував ароматний, соковитий і дуже смачний люля-кебаб - знамените блюдо східної кухні? Готувати його потрібно з баранини і на мангалі або на вугіллі. Але якщо не виходить виїхати на природу чи погода не зовсім"льотна" , то не відмовлятися ж нам від смачного люля-кебаб! Я розповім вам, як приготувати люля-кебаб в духовці з баранини. М'ясо на шпажках виходить дуже ароматним, соковитим і шалено смачним.

  • Баранячий фарш - 500 грам
  • Ріпчаста цибуля - 2-3 штук
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
  • Зелень - 1/2 пучка (кріп, Braai)
  • Куркума - 1/4 чайних ложки
  • Зіра - 1/4 чайних ложки
  • Паприка - 1/4 чайних ложки
  • Червоний гострий перець - 1-2 Щепоток (за смаком)
  • Чорний мелений перець - 1/4 чайних ложки (за смаком)
  • Коріандр мелений - 1/4 чайних ложки
люля-кебаб в духовці з баранини - фото крок 1
Насамперед потрібно на 30 хвилин замочити у воді дерев'яні шпажки, щоб вони не згоріли в духовці.
люля-кебаб в духовці з баранини - фото крок 2
Потім необхідно очистити цибулю і часник від лушпиння. Приправу можна змішати в одній мисці.
люля-кебаб в духовці з баранини - фото крок 3
У блендері перебиваємо цибулю, часник і кінзу, потім додаємо їх в фарш. Туди ж додаємо приправу, сіль і дрібно порубаний кріп.
люля-кебаб в духовці з баранини - фото крок 4
Вимішуємо фарш хвилин 10-15. Потім збираємо фарш у кому і відбиваємо його об дно миски або столу. Готовий фарш відправляємо в холодильник на 30-40 хвилин.
люля-кебаб в духовці з баранини - фото крок 5
Потім розділяємо фарш на порції і формуємо мокрими руками люля-кебаб на шпажках. Акуратно викладаємо на деко або решітку, застелену фольгою.
люля-кебаб в духовці з баранини - фото крок 6
Відправляємо люля-кебаб в розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин. Як тільки м'ясо зверху стало золотавим, переверніть його на іншу сторону. Готовий люля-кебаб подавайте зі свіжими овочами, цибулею і соусом.

Схожі рецепти