Рецепт Люля-кебаб з баранини фото

Люля-кебаб з баранини
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
М'ясо , Фарш , Баранина
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На обід , На вечерю , Святковий обід
Гарячі страви , Кебаб
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

На сході, звичайно, воліють робити люля-кебаб з баранини. Можливо баранину не всі люблять, але воістину східний смак виходить саме з цього м'яса. Давайте приготовим.

Опис приготування:

Дуже докладний рецепт люля-кебаб з баранини. Він трохи відрізняється від інших, тому що в фарші відсутня цибулю, але від цього він точно не програє і формувати ковбаски набагато легше. Зате побільше цибулі ми приготуємо для вже готового люля-кебаб з баранини. На блюдо викладаємо м'ясо і навколо цибулю з зеленню. Поєднання дуже смачне. Навіть захочеться випити келих сухого вина. Смачного!

  • Баранина - 1 кілограм
  • Курдючне сало - 200 грам
  • Зелень - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Спеції - За смаком
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки (для подгарніровкі)
люля-кебаб з баранини - фото крок 1
Отже. Беремо ягняне ліжко. Зрізаємо з неї м'якоть.
люля-кебаб з баранини - фото крок 2
М'якоть моєму і видаляємо сухожилля і зайвий жир.
люля-кебаб з баранини - фото крок 3
Дрібно рубаємо м'ясо сокиркою до консистенції фаршу. Можна провернути і на м'ясорубці, але ми робимо як на сході.
люля-кебаб з баранини - фото крок 4
Так само дрібно подрібнюємо курдючное сало (можна взяти і свиняче)
люля-кебаб з баранини - фото крок 5
Додаємо до фаршу сало, спеції (Ziru і koriandr), зелень (краще кінзу), солимо і перчимо.
люля-кебаб з баранини - фото крок 6
Гарненько вимішуємо фарш. Без зайвої рідини він буде готовий для формування люля-кебаб вже хвилин через 10-15.
люля-кебаб з баранини - фото крок 7
Формуємо не надто товсті ковбаски на шампурах (якщо будемо готувати на мангалі) або на шпажках для духовки.
люля-кебаб з баранини - фото крок 8
Готуємо люля-кебаб або в духовці при температурі 200 градусів, або на мангалі до золотистої скоринки. Люля-кебаб виходить соковитим і ароматним. Для подгарніровкі ріжемо цибулю кільцями, скроплюємо оцтом і змішуємо з зеленню. Готово!

Схожі рецепти