Люля-кебаб зі свинини на шампурах
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви відправляєтеся на природу і хочете урізноманітнити звичне меню з шашликами, рекомендую спробувати приготувати люля-кебаб зі свинини на шампурах. Дивно смачно і апетитно!
На класичний рецепт я абсолютно не претендую, покажу вам свій варіант люля. Головна відмінність в тому, що у мене немає жиру або додаткового сала, тільки шматочок пропущеної через м'ясорубку свинини і все. За бажанням можна додати в фарш улюблені спеції або посічену зелень.
- Свинина - 1.5 кілограма
- Цибулина - 3 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
М'ясо промийте та висушіть. За допомогою м'ясорубки приготуйте фарш.
Лук наріжте.
Посоліть і поперчіть за смаком.
Перемішайте м'ясну основу і перекладіть у велику миску. Далі важливий етап - вибивання фаршу. Для цього підкиньте м'ясо вгору і з силою опустіть в миску.
Вибивайте фарш 10 хвилин, не менше! Після відправте його в холодильник "відпочити" .
Отщіпніте шматочок фаршу, скачайте з нього умовну котлетку. Помістіть на шампур і розподіліть, формуючи ось такі ковбаски на шампурах.
Викладіть шампури на мангал з сильним жаром, але без вогню.
Смажте близько 5 хвилин, не перегортаючи. Після акуратно переверніть і підрум'яньте з іншого боку.
Люля-кебаб зі свинини на шампурах - це ситно і дуже смачно. Смачного!