Люля-кебаб з яловичини (смачний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва кавказької кухні, яке так вабить своїм незвичайним смаком. Якщо хочете дізнатися, як приготувати люля-кебаб з яловичини, будьте уважні до етапів приготування. У них всі секрети.
Блюдо унікально завдяки своїм походженням, адже представники кавказьких національностей знають толк в м'ясних стравах. За бажанням можна відходити від рецепта, додаючи більше різних спецій, які наповнять м'ясо автентичним смаком. Перед подачею можна приготувати гострий соус, який ідеально підійде для люля-кебаб з яловичини.
- Фарш із яловичини - 800 грам
- Зелена цибуля - 1 Ст. Ложка (нарізаний)
- Часник - 3 зубчики
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком (мелений)
- Болгарський перець - 1 штука
1
Для того щоб приготувати люля-кебаб з яловичини, нам знадобляться дерев'яні шпажки, які необхідно попередньо вимочити в воді (30 хвилин).
2
Готуємо всі необхідні інгредієнти. Очищаємо цибулини, часник, потім подрібнюємо і додаємо в яловичий фарш. Туди ж додаємо дрібно нарізану зелень, сіль і перець. Ретельно перемішуємо фарш, щоб спеції, часник і цибулю рівномірно розподілилися. Відбиваємо фарш і ставимо його в холодильник на 30 хвилин.
3
Очищаємо залишився лук і нарізаємо його великими шматочками. Точно також чинимо і з болгарським перцем, попередньо видаливши у нього серцевину.
4
Формуємо з фаршу ковбаски діаметром в 3-4 см і довжиною в 5-6 см, змоченими в холодній воді руками. Надягаємо ковбаски на шпажки разом з цибулею і перцем.
5
Розігріваємо велику сковорідку і додаємо рослинне масло. Викладаємо шпажки з кебаб і обсмажуємо з усіх боків до золотистої скоринки десь на протязі 10-12 хвилин.
6
Блюдо готово, смачного!