Люля-кебаб з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Ось і весна прийшла, почався дачний сезон і сезон шашликів. А давайте разом з шашликами приготуємо люля-кебаб. Такий собі шашлик з фаршу. Буде смачно, гарантую!
Ароматний, соковитий і ніжний люля-кебаб, приготований на вугіллі, не залишить нікого байдужим. Таке м'ясо буде по зубах всім - і дітям, і літнім. Це традиційне арабське блюдо зайняло гідне місце на нашій кухні. Рецепт приготування люля-кебаб з яловичини досить простий, найголовніше - добре вимісити-відбити фарш. Приготувати люля можна з будь-якого фаршу, хоча традиційно він готується з баранини. Розповідаю як зробити люля-кебаб з яловичини.
1. Яловичину вимити і перекрутити через м'ясорубку. Можна два рази.
2. Почистити цибулю і часник. Лук натерти на тертці, часник видавити через чеснокодавку .
3. Зелень вимити і дрібно нарізати.
4. Додати в фарш цибуля, часник, зелень, сіль і перець. Ретельно перемішати, скласти в пакет і добре відбити об стіл.
5. Покласти фарш в холодильник мінімум на півгодини.
6. Змочити руки водою і сформувати з фаршу довгасті котлетки.
Люля-кебаб можна підсмажити на вугіллі за допомогою решітки, а можна і на шампурах. Якщо будете готувати на шампурах - щільно притискайте фарш до шампури.
- Яловичина - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 3-4 штук
- Часник - 4-5 зубчиків
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Сіль - 2/3 чайних ложки
- Зелень базиліка, петрушки - 20 грам
1. Яловичину вимити і перекрутити через м'ясорубку. Можна два рази.
2. Почистити цибулю і часник. Лук натерти на тертці, часник видавити через чеснокодавку .
3. Зелень вимити і дрібно нарізати.
4. Додати в фарш цибуля, часник, зелень, сіль і перець. Ретельно перемішати, скласти в пакет і добре відбити об стіл.
5. Покласти фарш в холодильник мінімум на півгодини.
6. Змочити руки водою і сформувати з фаршу довгасті котлетки.
Люля-кебаб можна підсмажити на вугіллі за допомогою решітки, а можна і на шампурах. Якщо будете готувати на шампурах - щільно притискайте фарш до шампури.