Картопля з оливками
(покроковий рецепт з фото)
Картопля завжди є в будинку, тому з нього часто готують. Найпопулярніший гарнір в нашій країні - це картопля. Якщо набридли звичні страви, рекомендую, як приготувати картоплю з оливками.
Дуже простий і смачний гарнір зі звичного нам картоплі. Подавайте його гарячим з овочевим салатом або овочами, з м'ясом або рибкою. Будьте уважні: якщо оливки солоні, щось не пересолити сам картопля, регулюйте. Можете зробити окремо соус зі сметани або томатну сальсу.
- Картопля - 1 кілограм
- Оливки - 200 грам
- Лимон - 0, 5 штуки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Вода - 0, 5 склянки
1. Почистіть картоплю, поріжте його смужками.
2. Розігрійте сковороду на середньому вогні, покладіть в неї картоплю, влийте ½ склянки води, готуйте 15 хвилин.
3. Поки готується картопля, промийте оливки, наріжте середніми шматочками.
4. Через 15 хвилин додайте в сковороду з картоплею оливки.
5. Все ретельно перемішайте, готуйте 15 хвилин.
6. Видавіть сік з половини лимона, додайте в нього трохи перцю, перемішайте. Після закінчення 15 хвилин влийте в сковороду лимонний соус, перемішайте.
7. Трохи остудіть блюдо і подавайте зі свіжою зеленню і овочами.