Фокачча з оливками і беконом
(покроковий рецепт з фото)
Оливки і бекон - це ще одна відмінна наповнення для фокаччи. Вибирайте оливки без кісточок, можете покласти їх цілком або нарізати. Розповім, як приготувати фокаччу з оливками і беконом.
Фокаччу можна розігріти в мікрохвильовій печі, якщо вона вже охолола. Випічка буде м'якою і пишною. Можна подавати таку корж до перших або других страв, а також просто є, запиваючи чаєм. Тісто можна зробити вручну, а можна скористатися комбайном.
- Тепла вода - 1 3/4 склянки
- Дріжджі - 2 1/4 чайних ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 5 склянок
- Сіль - За смаком
- Оливкова олія - 1 Склянка
- Розмарин - 2 штуки
- Часник - 5 зубчиків
- Петрушка - 1 пучок
- Оливки - 20 штук
- Бекон - 4 скибочки
- Лимон - 1 штука(Cedra)
1. У невеликій ємності змішайте дріжджі, теплу воду і цукор, поставте в тепле місце на 15-20 хвилин, поки суміш не стане пузиритися.
2. У чашу комбайна насипте борошно, сіль, 0, 5 склянки олії, вилийте дріжджову суміш. Встановіть насадку «Крюк» для замішування тіста і вимішують на низьких оборотах, поки суміш не стане однорідною, потім збільште потужність до середньої і вимішують ще 5-6 хвилин. Перекладіть тісто на стіл і вручну вимісити його протягом 1 хвилини.
3. Змастіть миску невеликими кількістю рослинного масла і викладіть в неї тісто, проверніть його, щоб воно було покрите маслом. Залиште тісто на 1, 5-2 годину.
4. Коли тісто збільшилася в 2 рази, викладіть його на змащене деко і вручну розтягніть його по всьому листу. Пальцем зробіть поглиблення, додайте поверх тесту оливки, шматочки бекону, зелень, оливкове масло, цедру, подрібнений часник і посоліть. Залиште на 1 час.
5. Надішліть тісто в розігріту до 210 градусів духовку на 25-30 хвилин. Дістаньте з духовки випічку і остудіть трохи, потім вже подавайте.