Рецепт Фокачча з оливками і беконом фото

Фокачча з оливками і беконом
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Тісто, М'ясо, Субпродукти, Дріжджове тісто, Оливки, Бекон
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Фокачча

Оливки і бекон - це ще одна відмінна наповнення для фокаччи. Вибирайте оливки без кісточок, можете покласти їх цілком або нарізати. Розповім, як приготувати фокаччу з оливками і беконом.

Фокаччу можна розігріти в мікрохвильовій печі, якщо вона вже охолола. Випічка буде м'якою і пишною. Можна подавати таку корж до перших або других страв, а також просто є, запиваючи чаєм. Тісто можна зробити вручну, а можна скористатися комбайном.

  • Тепла вода - 1 3/4 склянки
  • Дріжджі - 2 1/4 чайних ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 5 склянок
  • Сіль - За смаком
  • Оливкова олія - 1 Склянка
  • Розмарин - 2 штуки
  • Часник - 5 зубчиків
  • Петрушка - 1 пучок
  • Оливки - 20 штук
  • Бекон - 4 скибочки
  • Лимон - 1 штука(Cedra)
фокачча з оливками і беконом - фото крок 1
1. У невеликій ємності змішайте дріжджі, теплу воду і цукор, поставте в тепле місце на 15-20 хвилин, поки суміш не стане пузиритися.
фокачча з оливками і беконом - фото крок 2
2. У чашу комбайна насипте борошно, сіль, 0, 5 склянки олії, вилийте дріжджову суміш. Встановіть насадку «Крюк» для замішування тіста і вимішують на низьких оборотах, поки суміш не стане однорідною, потім збільште потужність до середньої і вимішують ще 5-6 хвилин. Перекладіть тісто на стіл і вручну вимісити його протягом 1 хвилини.
фокачча з оливками і беконом - фото крок 3
3. Змастіть миску невеликими кількістю рослинного масла і викладіть в неї тісто, проверніть його, щоб воно було покрите маслом. Залиште тісто на 1, 5-2 годину.
фокачча з оливками і беконом - фото крок 4
4. Коли тісто збільшилася в 2 рази, викладіть його на змащене деко і вручну розтягніть його по всьому листу. Пальцем зробіть поглиблення, додайте поверх тесту оливки, шматочки бекону, зелень, оливкове масло, цедру, подрібнений часник і посоліть. Залиште на 1 час.
фокачча з оливками і беконом - фото крок 5
5. Надішліть тісто в розігріту до 210 градусів духовку на 25-30 хвилин. Дістаньте з духовки випічку і остудіть трохи, потім вже подавайте.

Схожі рецепти