Фокачча з цибулею і оливками
(покроковий рецепт з фото)
Хоча фокаччею і вважається альтернативою хлібу, але я її так би не назвала. Вона настільки смачна, що ставити її лише доповненням до страви просто неправильно. Випічка заслуговує першого місця!
А цей рецепт мене просто підкорив! Поєднання інгредієнтів спочатку здається несподіваним, але воно запам'ятовується і точно подобається. Пропоную вам дізнатися, як приготувати фокаччу з цибулею і оливками. Тісто замішується на воді без яєць і тому випічка підходить вегетаріанцям. А ще у неї приголомшливий аромат!
- Вода - 240 мілілітрів
- Ріпчаста цибуля - 2-3 штук
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Чорні оливки без кісточок - 40 грам
- Борошно пшеничне - 330 грам
- Сухі дріжджі - 8 грам
- Мед - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Часниковий порошок - 1 Чайна ложка
- Італійські трави - 2, 5 чайних ложки (сушені)
- Чорний мелений перець - 0, 25 чайних ложки
1. Розігрійте 3 ст. Ложки олії. Викладіть в нього очищену цибулю часточками.
2. Закрийте сковороду кришкою. Залиште цибулю на повільному вогні в такому вигляді на 25 хвилин, іноді перемішуючи. Він повинен закарамелізоваться.
3. Поки займіться тестом. Дріжджі перемішайте з медом і водою. Залиште суміш на 10 хвилин.
4. В іншій мисці змішайте трави з перцем, борошном, сіллю і часниковим порошком. Влийте до цієї суміш дріжджову рідина.
5. Замішайте тісто: спочатку лопаткою, а потім руками.
6. Зробіть з тіста кульку. Повапните його маслом і залиште на 45 хвилин при кімнатній температурі.
7. Після цього розтягніть тісто у вигляді коржа. Викладіть її на деко. Зробіть поглиблення пальцями по всьому периметру.
8. Маслини наріжте половинками.
9. Потім викладіть на корж готовий цибулю і оливки.
10. Надішліть випічку в духовку на 18 хвилин при 230 градусах.
11. Фокаччу подавайте теплою, порізавши шматочками і вливши масло. Смачного!