Фокачча з цибулею на дріжджовому тесті
(покроковий рецепт з фото)
Дріжджове тісто можна вважати універсальним, так як воно є основою для різного роду випічки. У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати фокаччу з цибулею на дріжджовому тесті, ароматну і смачну.
Тепер ви можете приготувати традиційну італійську випічку у себе вдома, адже це зовсім нескладно. Базове дріжджове тісто в поєднанні з обсмаженою цибулею і оливковою олією створюють шедевр кулінарії, простий в приготуванні і дуже смачний. Таку випічку можна подати як в холодному, так і в теплому вигляді до перших страв або як ситного полудня. Раджу вам використовувати саме свіжий розмарин, так як він дарує фокаччи характерний для неї аромат.
- Пшеничне борошно - 320 грам
- Сіль - 5 грам
- Дріжджі пресовані - 7 грам
- Вода (28-30° С) - 200 грам
- Цукор / мед - 7 грам
- Рослинна олія - 25 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Розмарин - 1 штука (гілочка)
1. У теплу воду додайте цукор, розкришите пресовані дріжджі і розмішайте до повного їх розчинення. Додайте просіяне борошно, відкладіть 1/6 частина.
2. Замісити еластичне і злегка липнуче до рук тісто. Додайте сіль і рослинне масло, вимісити тісто протягом 10 хвилин. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 1 час.
3. На рясно посипаний борошном поверхні розтягніть тісто в прямокутник, складіть його втричі, потім - знову втричі. Накрийте тісто мискою і залиште в теплому місці на 15-20 хвилин.
4. Потім повторіть процедуру складання. Накрийте тісто мискою і залиште в теплому місці на 15-20 хвилин. На посипаною борошном поверхні розтягніть тісто в прямокутник.
5. На розігрітій олії обсмажте цибулину, нарізану соломкою, щоб вона злегка закарамелізіровалась. Повністю остудіть. Форму для випічки вистелити папером для випічки з силіконовим покриттям.
6. Другу цибулину наріжте кільцями і з'єднайте з розмарином і оливковою олією першого віджиму. Перемішайте. Частина тесту викладіть у форму, покриту пекарської папером. Викладіть смажену цибулю і прикрийте другою половиною тіста.
7. Зверху розподіліть цибулю з розмарином, накрийте фокаччу харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 30-40 хвилин.
8. Підійшла фокаччу рясно змастіть оливковою олією і відправте в розігріту до 220 градусів духовку на 20-25 хвилин. Готову фокаччу повністю остудіть на решітці. Смачного!