Рецепт Відкритий пиріг з грибами і печінкою на дріжджовому тесті фото

Відкритий пиріг з грибами і печінкою на дріжджовому тесті
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Печінка, Гриби
Вагітним і годуючим
На обід, На полуденок
Випічка, Пироги

Відкритий пиріг - для всіх, хто любить менше тесту і більше начинки. Хочу поділитися рецептом, як приготувати відкритий пиріг з грибами і печінкою. Це класична начинка, яка сподобається всім.

Завдяки заливці печінку виходить ніжною, гриби надають страві особливо ніжний смак. За що я люблю такі пироги? Їх завжди можна вдосконалити на свій смак!

  • Молоко - 200 грам (в опару)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка (в опару)
  • Дріжджі свіжі - 20 грам (в опару; сухі - 7 грам)
  • Борошно - 470 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Печериці - 700 грам
  • Печінка - 500 грам
  • Сіль, перець - За смаком
  • Молоко - 500 грам (на заливку)
  • Крем - 100 грам (на заливку)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Куркума - 0, 5 чайних ложки
відкритий пиріг з грибами і печінкою на дріжджовому тесті - фото крок 1
1. У теплому молоці розчинити дріжджі і додайте цукор. Додайте 170 грам борошна. Замішайте і поставте в тепле місце на 40 хвилин.
відкритий пиріг з грибами і печінкою на дріжджовому тесті - фото крок 2
2. Коли опара піднялася, додайте сіль і яйце. Перемішайте і почніть вводити частинами просіяне борошно (залишок норми). Коли віночком буде складно вимішувати тісто, почніть місити руками.
відкритий пиріг з грибами і печінкою на дріжджовому тесті - фото крок 3
3. В процесі замісу обов'язково додайте 2 ст. Ложки рослинної олії.
відкритий пиріг з грибами і печінкою на дріжджовому тесті - фото крок 4
4. Вимішати тісто перекладіть в ємність, присипану борошном, накрийте рушником або кришкою і поставте в тепле місце на годину. Тісто має збільшитися в обсязі в 2-3 рази.
відкритий пиріг з грибами і печінкою на дріжджовому тесті - фото крок 5
5. Гриби наріжте пластинами і підсмажте на соняшниковій олії. Приправити сіллю і poperčite.
відкритий пиріг з грибами і печінкою на дріжджовому тесті - фото крок 6
6. Печінка наріжте кубиками і обсмажте до напівготовності на рослинній олії. Додайте солі і перцю.
відкритий пиріг з грибами і печінкою на дріжджовому тесті - фото крок 7
7. Тісто розкачати завтовшки в 1-2 см, перекладіть у форму для випічки і сформуйте бортики.
відкритий пиріг з грибами і печінкою на дріжджовому тесті - фото крок 8
8. Для заливки пирога перемішайте яйця, сметану, молоко і куркуму віночком.
відкритий пиріг з грибами і печінкою на дріжджовому тесті - фото крок 9
9. Викладіть на тісто підсмажені гриби і печінку, залийте все приготовленої сумішшю і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.
відкритий пиріг з грибами і печінкою на дріжджовому тесті - фото крок 10
10. Пиріг готовий, запрошуйте гостей і насолоджуйтеся

Схожі рецепти