Відкритий пиріг з грибами і печінкою на дріжджовому тесті
(покроковий рецепт з фото)
Відкритий пиріг - для всіх, хто любить менше тесту і більше начинки. Хочу поділитися рецептом, як приготувати відкритий пиріг з грибами і печінкою. Це класична начинка, яка сподобається всім.
Завдяки заливці печінку виходить ніжною, гриби надають страві особливо ніжний смак. За що я люблю такі пироги? Їх завжди можна вдосконалити на свій смак!
- Молоко - 200 грам (в опару)
- Цукор - 1 Ст. Ложка (в опару)
- Дріжджі свіжі - 20 грам (в опару; сухі - 7 грам)
- Борошно - 470 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Печериці - 700 грам
- Печінка - 500 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Молоко - 500 грам (на заливку)
- Крем - 100 грам (на заливку)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Куркума - 0, 5 чайних ложки
1. У теплому молоці розчинити дріжджі і додайте цукор. Додайте 170 грам борошна. Замішайте і поставте в тепле місце на 40 хвилин.
2. Коли опара піднялася, додайте сіль і яйце. Перемішайте і почніть вводити частинами просіяне борошно (залишок норми). Коли віночком буде складно вимішувати тісто, почніть місити руками.
3. В процесі замісу обов'язково додайте 2 ст. Ложки рослинної олії.
4. Вимішати тісто перекладіть в ємність, присипану борошном, накрийте рушником або кришкою і поставте в тепле місце на годину. Тісто має збільшитися в обсязі в 2-3 рази.
5. Гриби наріжте пластинами і підсмажте на соняшниковій олії. Приправити сіллю і poperčite.
6. Печінка наріжте кубиками і обсмажте до напівготовності на рослинній олії. Додайте солі і перцю.
7. Тісто розкачати завтовшки в 1-2 см, перекладіть у форму для випічки і сформуйте бортики.
8. Для заливки пирога перемішайте яйця, сметану, молоко і куркуму віночком.
9. Викладіть на тісто підсмажені гриби і печінку, залийте все приготовленої сумішшю і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.
10. Пиріг готовий, запрошуйте гостей і насолоджуйтеся