Легкі сосиски в дріжджовому тесті
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю сосиски в тісті зі шкільних часів. Все що нам знадобиться - це купити 10-15 сосисок і замісити тісто. Готувати їх дуже просто, а смак повертає назад в школу. Ностальгія!
Сосиски в дріжджовому тесті готуються дуже швидко і просто. Чи впорається навіть початківець кулінар. Беріть на замітку рецепт і готуйте із задоволенням для своїх рідних і близьких!
- Борошно - 300 грам
- Вода - 75 мілілітрів
- Молоко - 50 мілілітрів
- Вершкове масло - 40 грам
- Сухі дріжджі - 6 грам
- Цукор - 20 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Яйця - 1 штука
- Сосиски - 10-15 штук
Приготуйте опару. З'єднайте теплу воду і молоко. Додайте дві чайні ложки цукру від загального обсягу, дріжджі, перемішайте. Потім додайте 2 ст.Л. Борошна і ретельно перемішайте. Накрийте опару рушником або плівкою і залиште на 20 хвилин в теплому місці.
Яйця збийте з цукром, що залишився в густу піну з допомогою міксера.
Через 20 хвилин додайте в опару яйця і борошно, добре вимісити. Потім додайте розм'якшене масло і замісити м'яке тісто. Готове тісто перекладіть в чисту миску змащену олією на 40 хвилин. Накрийте рушником або харчовою плівкою.
Після того, як тісто піднялося, розкачайте його і розріжте на смужки, шириною приблизно 3 см.
Очищені сосиски загорніть смужкою з тіста і викладіть на пергамент.
Змастіть підготовлені сосиски в тісті жовтком з вершками і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Через деякий час випічка готова. Смачного!