Піца на дріжджовому тесті в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Тісто для піци зазвичай робиться простим, оскільки піца спочатку була їжею бідняків - селян. Зараз, звичайно, за вартістю продуктів це не завжди дешева, але дуже смачна їжа.
Чим тонше розкотите тісто, тим смачніше воно буде. Звичайно, тісто не повинно бути занадто тонким, але і товстим його робити не слід. У процесі випічки воно підніметься і стане ще товщі.
- Борошно - 3 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Продукти для начинки - 400 грам (м'ясні готові вироби)
- Томатний соус - 5 Ст. Ложок
- Помідор - 5 штук
- Твердий сир - 300 грам
- Дріжджі - 1, 5 чайних ложки
Просійте борошно. Додайте до борошна цукор і сіль. Окремо в молоці або у воді розведіть дріжджі. Попередньо воду слід злегка підігріти, щоб дріжджі "прокинулися" швидше, а потім додавайте дріжджі.
У тісто додаємо рідина, рослинна олія. Вемешіваем тісто. Даємо йому піднятися. Обминали.
Розкачайте тісто в пласт. З такої кількості продуктів у мене вийшло 4 піци по 20 см. Кожна.
Тісто краще розгортати відразу на папері для випічки. Так буде простіше.
Змащуємо піцу томатним соусом. Викладаємо зверху помідори, нарізані шматочками, шинку, ковбасу або інше готове м'ясо. Можна додати овочі: цибуля, болгарський перець. Натріть на тертці твердий сир, посипте начинку тертим сиром.
Випікаємо в духовці при 180 градусах близько 12-15 хвилин. Тісто я розкочують дуже тонко, воно швидко пропікається.