Картопля під сирним соусом
(покроковий рецепт з фото)
На мій погляд, картопля - універсальний овоч, до нього легко підібрати соус на будь-який смак. І томатний, і сметанний, і сирний. Сьогодні я пропоную спробувати картопля з сирним соусом.
Приготуйте на гарнір або в пост картопля під сирним соусом. Смачно, ситно і бюджетно. Картопля варимо до готовності, а соус готуємо на водяній бані.
- Картопля - 0, 5 кілограма
- Сир плавлений або твердий - 100 грам
- Вершки або молоко жирне - 100 мілілітрів
- Часник - 2 зубчики
- Сіль, спеції - За смаком
- Кріп - За смаком
1. Приготуємо продукти.
2. Спочатку приготуємо сирний соус. Для цього потрібно потерти сир на тертці і очистити часник.
3. Складіть сир в мисочку, залийте молоком або вершками, посоліть і додайте спеції. Варіть на бані до розчинення сиру в молоці.
4. Консистенція соусу повинна бути однорідною.
5. В кінці варіння соусу, коли вже зняли з водяної бані, додайте зелень і часник. Соус готовий. Тримайте його теплі до подачі на стіл. Коли він охолоне, agusteam.
6. Переходимо до картоплі. Моєму, чистим. Ріжемо.
7. Відварюємо в солоній воді до готовності. Воду зливаємо повністю.
8. Порційно викладаємо гарячу картоплю. Я прикрасила його свіжими овочами.
9. Поливаємо соусом і подаємо до столу. Смачного!