Каррі з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Найпопулярніша страва індійської кухні - це каррі. Воно отримало свою назву від однойменної спеції. Розповім про смачне, простому і швидкому рецепті, як приготувати каррі з куркою.
Смачне і ситне блюдо в домашніх умовах - це не вигадка, а реальність. Страву подають з відвареним рисом або кускус. Ви можете зробити більш гостре блюдо, якщо додасте більше перцю. Для приготування використовується куряче філе.
- Куряче філе - 600 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Каррі - 2, 5 чайних ложки
- Соняшникова олія - 3 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Імбир - 1 Ст. Ложка (свіжий)
- Курячий бульйон - 400 мілілітрів
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 чайних ложки
- Горошок - 200 грам
- Йогурт або вершки - 50 мілілітрів
- Braai - 0, 5 пучка
1
Вимийте куряче філе і наріжте його невеликими смужками. Натріть курку сіллю, перцем і каррі (1 столова ложка).
2
Сковороду розігрійте зі столовою ложкою олії і викладіть курку, обсмажте до готовності, потім перекладіть в тарілку.
3
Очистіть і дрібно наріжте цибулю з часником. Сковороду поверніть на вогонь, додайте масло і обсмажити цибулю 3-5 хвилин, потім додайте часник, тертий імбир, залишився каррі.
4
Влийте бульйон і додайте крохмаль, цукор, гарненько все перемішайте і варіть до утворення густої маси.
5
Як тільки отримали густий соус, поверніть в сковороду курку і додайте заморожений зелений горошок, імбир і тушкуйте на слабкому вогні близько 15 хвилин.
6
Додайте вершки або несолодкий йогурт, а також рубану кінзу, прогрійте кілька хвилин і вимкніть вогонь. Подавайте блюдо гарячим.