Пряний каррі з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва приготується швидше, ніж кур'єр з доставки індійського ресторану добереться до ваших дверей. Куряче філе всього лише кілька хвилин гаситься в ароматному соусі з додаванням спецій і приправ.
За даним рецептом можна готувати каррі не тільки з куркою, але і з рибою або овочами. Під час приготування цієї страви кухня наповнюється чудовими пряними ароматами. Дуже рекомендую спробувати каррі в цьому виконанні, це дуже смачно!
- Курка - 1 кілограм
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Куркума - 1/4 чайних ложки
- Листя карі - 3 штуки
- Кокосова олія - 3 Ст. Ложки
- Насіння гірчиці - 1/4 чайних ложки
- Імбир - 2 чайних ложки
- Часник - 2 чайних ложки
- Зелений чилі - 5 штук
- Помідор - 6 штук
- Кардамон - 3 штуки
- Томатна паста - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - За смаком
1. Промийте шматочки курки під проточною водою.
2. Приправте м'ясо куркумою, гірчицею, лимонним соком, каррі і сіллю.
3. У глибокій каструлі розігрійте масло, обсмажте в ньому подрібнений імбир, часник і чилі.
4. Додайте в сковороду подрібнені помідори і кардамон. Гасіть овочеву суміш протягом 5 хвилин.
5. Додайте м'ясо, томатну пасту і трохи води в каструлю з овочами.
6. Протушкувати м'ясо протягом 5-7 хвилин.