Рецепт Xarco (грузинський пряний суп) фото

Xarco (грузинський пряний суп)
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
М'ясо , Овочі , Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи , Xarco
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Якщо вам до смаку ароматні, наваристі і пікантні супи, то ласкаво прошу на кухню, а я розповім, як приготувати"Харчо" - грузинський пряний суп. Процес нескладний, а результат приголомшливий!

Опис приготування:

Цей супчик - відмінна ідея на обід для всієї родини. Наваристий бульйон, а також горіхи надають йому приголомшливий смак і жирність. Дуже важливо при додаванні спецій не переборщити з однією з них, щоб все було в міру. Гострий перець можна покласти цілком, а перед подачею акуратно дістати його з каструлі. Спробувати хоча б раз"Харчо" точно варто!

  • Яловичина - 800 грам(+ овочі для бульйону)
  • Цибулина - 1 штука
  • Помідори - 3 штуки
  • Зелень - 1 пучок (петрушка, кріп, Braai)
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль і спеції - За смаком (перець, koriandr, чилі, хміль-сунелі, лавровий лист)
  • Ткемалі - 1/2 склянки
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Мал - 1/2 склянки
  • Горіхи - 1/2 склянки
  • Часник - 3-4 зубчиків
1
У велику каструлю викладіть яловичину, залийте водою і додайте овочі для бульйону (цибуля, морква, коріння). Доведіть до кипіння, зніміть піну і залиште нудитися на повільному вогні годинки на 1.5.
2
На сковороді з розігрітим рослинним маслом обсмажте подрібнену цибулю (5-7 хвилин).
3
Додайте нарізані кубиками помідори.
4
Трохи підсолити і додайте трохи спецій.
5
Викладіть на сковороду пару ложок ткемалі і томатну пасту.
6
Бульйон акуратно процідіть, м'ясо трохи остудіть, наріжте шматочками і відправте назад в каструлю.
У киплячий бульйон всипте рис і варіть хвилин 15 на середньому вогні.
7
На сковороду з овочами додайте половину пучка міксу зелені.
8
Подрібніть трохи горіхи.
9
Овочі зі сковороди перекладіть в каструлю.
10
Додайте за смаком сіль, спеції, горіхи, пропущений через прес часник.
11
Викладіть в каструлю другу половину зелені, зніміть з вогню і дайте постояти під кришкою ще хвилин 15-20 перед подачею.

Схожі рецепти