Пряний картопляний суп
(покроковий рецепт з фото)
Цей простий домашній картопляний суп чудово наситить і зігріє в холодну пору року. Готується він дуже легко і швидко, а аромат підготовлюваного супу збере на кухні всю сім'ю. Буде смачно!
Цей суп виходить дуже ароматним, ніжним і ситним. І незважаючи на те, що приготований він на воді, чоловікам він теж сподобається, повірте! Готується такий суп легко і досить швидко, рецепт стане паличкою-виручалочкою для зайнятих господинь. Готуємо і насолоджуємося!
- Картопля - 4 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Селера кореневої - 50-70 грам
- Хрін тертий - 1 Ст. Ложка
- Базилік сушений - 1 Чайна ложка
- Майоран сушений - 0, 5-1 чайних ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Гвоздика - 2 штуки
- Мускатний горіх мелений - 1-2 Щепоток
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Вершки 30% - 150 мілілітрів
- Вода - 500-600 мілілітрів
- Зелень кропу, петрушки - 1 Ст. Ложка
- Бекон - 30 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
1. Очистимо цибулю і часник. Цибулю нарізаємо четвертькольцами і обсмажуємо відразу в каструльці в розігрітому оливковому маслі до прозорості. Потім додамо дрібно нарізаний часник і обсмажуємо разом з цибулею ще хвилину-півтори.
2. Очистимо картопля і селеру. Картопля наріжемо трохи крупніше селери. Додаємо в каструлю до цибулі і часнику.
3. Наливаємо до овочів воду, додаємо тертий хрін, лавровий лист, базилік, майоран, гвоздику, сіль і мелений чорний перець.
4. І додаємо вершки.
5. Варимо до готовності картоплі і селери. Прибираємо з супу лавровий лист і гвоздику.
6. На сухій сковороді обсмажуємо шматочки бекону.
6. За допомогою погружного блендера подрібнюємо суп в пюре. Додамо мускатний горіх і сіль за смаком. Ретельно перемішати.
7. Розливаємо суп, додаємо хрусткі шматочки бекону і дрібно нарізану зелень. Готово!