Рецепт Пряний картопляний суп фото

Пряний картопляний суп
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі , Картопля
Пісні страви , Рецепти для схуднення
На обід
Супи , Супи-пюре
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 45 хв.

Цей простий домашній картопляний суп чудово наситить і зігріє в холодну пору року. Готується він дуже легко і швидко, а аромат підготовлюваного супу збере на кухні всю сім'ю. Буде смачно!

Опис приготування:

Цей суп виходить дуже ароматним, ніжним і ситним. І незважаючи на те, що приготований він на воді, чоловікам він теж сподобається, повірте! Готується такий суп легко і досить швидко, рецепт стане паличкою-виручалочкою для зайнятих господинь. Готуємо і насолоджуємося!

  • Картопля - 4 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Селера кореневої - 50-70 грам
  • Хрін тертий - 1 Ст. Ложка
  • Базилік сушений - 1 Чайна ложка
  • Майоран сушений - 0, 5-1 чайних ложки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Гвоздика - 2 штуки
  • Мускатний горіх мелений - 1-2 Щепоток
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
  • Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
  • Вершки 30% - 150 мілілітрів
  • Вода - 500-600 мілілітрів
  • Зелень кропу, петрушки - 1 Ст. Ложка
  • Бекон - 30 грам
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
пряний картопляний суп - фото крок 1
1. Очистимо цибулю і часник. Цибулю нарізаємо четвертькольцами і обсмажуємо відразу в каструльці в розігрітому оливковому маслі до прозорості. Потім додамо дрібно нарізаний часник і обсмажуємо разом з цибулею ще хвилину-півтори.
пряний картопляний суп - фото крок 2
2. Очистимо картопля і селеру. Картопля наріжемо трохи крупніше селери. Додаємо в каструлю до цибулі і часнику.
пряний картопляний суп - фото крок 3
3. Наливаємо до овочів воду, додаємо тертий хрін, лавровий лист, базилік, майоран, гвоздику, сіль і мелений чорний перець.
пряний картопляний суп - фото крок 4
4. І додаємо вершки.
пряний картопляний суп - фото крок 5
5. Варимо до готовності картоплі і селери. Прибираємо з супу лавровий лист і гвоздику.
пряний картопляний суп - фото крок 6
6. На сухій сковороді обсмажуємо шматочки бекону.
пряний картопляний суп - фото крок 7
6. За допомогою погружного блендера подрібнюємо суп в пюре. Додамо мускатний горіх і сіль за смаком. Ретельно перемішати.
пряний картопляний суп - фото крок 8
7. Розливаємо суп, додаємо хрусткі шматочки бекону і дрібно нарізану зелень. Готово!

Схожі рецепти