Пряний марокканський суп з нуту
(покроковий рецепт з фото)
Африканська кухня відрізняється додаванням практично в усі перші страви великою кількістю прянощів і гострих спецій. І пряний марокканський суп з нуту - не виняток.
Перед вами рецепт, як приготувати пряний марокканський суп з нуту. Суп виходить ароматним, пряним і гострим. Прекрасно зігріває і насичує в холодну пору року. Гострі спеції - природні антибіотики, вони допомагають нашому організму впоратися із захворюваннями верхніх дихальних шляхів. Але будьте обережні ті, у кого є проблеми з шлунково-кишкового тракту, таке блюдо вам протипоказано.
- Гайка - 200 грам
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Зіра - 1 Чайна ложка
- Перець червоний пекучий - 1/2 чайних ложки
- Паприка сушена - 1 Ст. Ложка
- Томатне пюре - 200 мілілітрів
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Бульйон овочевий - 1 літр (відвар нуту)
- Шпинат - 1 пучок
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Перець духмяний мелений - За смаком
Нут промийте, залийте великою кількістю холодної води, залиште на кілька годин, найзручніше зробити це на ніч. Вранці злийте воду. Підготуйте інші продукти. Шпинат вимийте, обсушити. Цибулю і часник вимийте, очистіть.
Залийте нут великою кількістю холодної води. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою, і варіть на повільному вогні до м'якості, протягом 40 хвилин.
На сковороді розігрійте оливкову олію, обсмажте зиру до появи запаху. Потім пассеруйте подрібнену цибулю до прозорості. Додайте подрібнений часник, перемішайте.
Додайте червоний пекучий перець, sušenuû перець, дрібно нарізаний шпинат, перемішайте. Готуйте протягом 3 хвилин.
Влийте відвар нуту, томатне пюре, цукор, сіль, перець за смаком. Готуйте протягом 5 хвилин.
Додайте піджарку до нуту, доведіть до кипіння, варіть на помірно вогні протягом 10 хвилин. Пробийте блендером до однорідності.
Смачного!