Рецепт Марокканський пиріг «страйкують» фото

Марокканський пиріг «страйкують»
(покроковий рецепт з фото)

Африканська кухня , Марокканська кухня
Тісто , Птах , Курка
Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Якщо ви хочете спробувати щось абсолютно нове, відкрити для себе оригінальний смак, не порівнянний ні з чим, що ви їли до цього, тоді обов'язково беріть на замітку цей рецепт пирога. Рекомендую!

Опис приготування:

Цей пиріг ідеально поєднує в собі смаки солодкуватої курки, тушкованого лука із зеленню, мигдалю і базік. Ви можете уявити, що вийде в результаті? Краще не уявляти, а запастися усіма необхідними інгредієнтами і повторити рецепт на власній кухні. Пиріг можна зробити як великий, так і кілька порційних.

  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • Курка - 2 кілограма
  • Цибуля - 1 кілограм
  • Петрушка - 1 пучок (великий)
  • Koriandr - 1/2 пучка
  • Мигдаль - 400 грам
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Яйце - 10 штук
  • Вершкове масло - 220 грам
  • Тісто Філо - 500 грам
  • Сіль, спеції, цукрова пудра - За смаком (перець, шафран, куркума, імбир)
марокканський пиріг
1. Насамперед розігрійте духовку до 160 градусів. Вимийте і висушіть курку, наріжте шматочками. Подрібніть цибулю і зелень. Розігрійте в жароміцної каструлі оливкову олію. Викладіть цибулю, курку, зелень. Додайте сіль, перець, шафран, куркуму і імбир. Обсмажте хвилин 15 на середньому вогні.
марокканський пиріг
2. Після влийте приблизно стакан води, відправте в духовку і млоїте близько години до м'якості. Готову курку дістаньте, а в каструлю викладіть ложку меду і пару ложок цукрової пудри. Перемішайте і залиште в духовці ще хвилин на 30-40, щоб цибуля з зеленню добре зарум'янилися. Курку остудіть і очистіть від кісточок.
марокканський пиріг
3. Подрібніть в блендері мигдаль. На сковороді з невеликою кількістю вершкового масла посмажте яєчню-базіку. Ось такий набір інгредієнтів для начинки в марокканський пиріг"страйкують" .
марокканський пиріг
4. Масло, що залишилося розтопіть. Змащуйте їм листи тесту і викладайте в форму. 2-3 буде цілком достатньо. Далі викладайте шарами начинку: курку, карамелізований лук, яйця, мигдаль. Загорніть верх краями тіста.
марокканський пиріг
5. Акуратно переверніть зібраний пиріг. Змастіть тісто як слід розтоплений маслом і збитим жовтком, після викладіть у форму. Запікайте при температурі 200 градусів до рум'яної.
марокканський пиріг
6. Такий невеликий пиріг випікається близько 25 хвилин. Перед подачею його трохи остудіть і присипте цукровою пудрою.
Смачного!

Схожі рецепти