Марокканський салат з нуту
(покроковий рецепт з фото)
Звичні салати завжди припадуть до столу, а якщо ж вам хочеться спробувати щось інше, тоді рекомендую рецепт приготування марокканського салату з нуту. Яскравий, барвистий, ароматний і пряний!
Салат незвичайний, але інгредієнти в ньому цілком звичні для нас, знайти їх легко. Весь секрет страви полягає в спеціях. Всі інгредієнти готуйте окремо, потім змішайте в мисці і відправте в холодильник. Салат добре поєднується з картопляним гарніром, з рисом або інший кашею.
- Морква - 450 грам
- Сушена смородина - 1/3 склянки
- Мигдаль - 0, 5 склянки
- М'ята або кінза - 0, 5 пучка
- Консервований нут - 420 грам
- Шалот - 0, 5 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Оливкова олія - 1/4 склянки
- Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
- Апельсиновий сік - 1/4 склянки
- Мед - 1-1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Мелений тмин - 1 Чайна ложка
- Мелена кориця - 0, 5 чайних ложки
- Мелений коріандр - 0, 5 чайних ложки
- Мелений духмяний перець - 0, 5 чайних ложки
- Каєнський перець - 1 щіпка
1. Очистіть моркву, вимийте її і натріть на крупній тертці або скористайтеся комбайном.
2. Вимийте лимон, обдайте його окропом, потім натріть цедру.
3. Розріжте навпіл лимон і апельсин, вичавіть сік цитрусових.
4. Змішайте сік лимона і апельсина з оливковою олією, медом і всіма спеціями.
5. Мигдаль нарубати крупно і викладіть на лист пергаменту. Надішліть в духовку і запікайте при 180 градусах близько 5 хвилин.
6. У миску складіть консервований нут, морква, сушеную смородину, подрібнену зелень, цибуля, часник.
7. Заправте салат соусом і перемішайте, накрийте його плівкою і відправте в холодильник мінімум на півгодини.
8. Подавайте охолоджений салат, прикрасивши листочками зелені. Смачного!