Рецепт Марокканський салат з нуту фото

Марокканський салат з нуту
(покроковий рецепт з фото)

Африканська кухня , Марокканська кухня
Овочі, Бобові, Морква
ПП рецепти
На полуденок
Салати

Звичні салати завжди припадуть до столу, а якщо ж вам хочеться спробувати щось інше, тоді рекомендую рецепт приготування марокканського салату з нуту. Яскравий, барвистий, ароматний і пряний!

Салат незвичайний, але інгредієнти в ньому цілком звичні для нас, знайти їх легко. Весь секрет страви полягає в спеціях. Всі інгредієнти готуйте окремо, потім змішайте в мисці і відправте в холодильник. Салат добре поєднується з картопляним гарніром, з рисом або інший кашею.

  • Морква - 450 грам
  • Сушена смородина - 1/3 склянки
  • Мигдаль - 0, 5 склянки
  • М'ята або кінза - 0, 5 пучка
  • Консервований нут - 420 грам
  • Шалот - 0, 5 штуки
  • Часник - 1 зубчик
  • Оливкова олія - 1/4 склянки
  • Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
  • Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
  • Апельсиновий сік - 1/4 склянки
  • Мед - 1-1, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Мелений тмин - 1 Чайна ложка
  • Мелена кориця - 0, 5 чайних ложки
  • Мелений коріандр - 0, 5 чайних ложки
  • Мелений духмяний перець - 0, 5 чайних ложки
  • Каєнський перець - 1 щіпка
марокканський салат з нуту - фото крок 1
1. Очистіть моркву, вимийте її і натріть на крупній тертці або скористайтеся комбайном.
марокканський салат з нуту - фото крок 2
2. Вимийте лимон, обдайте його окропом, потім натріть цедру.
марокканський салат з нуту - фото крок 3
3. Розріжте навпіл лимон і апельсин, вичавіть сік цитрусових.
марокканський салат з нуту - фото крок 4
4. Змішайте сік лимона і апельсина з оливковою олією, медом і всіма спеціями.
марокканський салат з нуту - фото крок 5
5. Мигдаль нарубати крупно і викладіть на лист пергаменту. Надішліть в духовку і запікайте при 180 градусах близько 5 хвилин.
марокканський салат з нуту - фото крок 6
6. У миску складіть консервований нут, морква, сушеную смородину, подрібнену зелень, цибуля, часник.
марокканський салат з нуту - фото крок 7
7. Заправте салат соусом і перемішайте, накрийте його плівкою і відправте в холодильник мінімум на півгодини.
марокканський салат з нуту - фото крок 8
8. Подавайте охолоджений салат, прикрасивши листочками зелені. Смачного!

Схожі рецепти