Марокканський салат
(покроковий рецепт з фото)
Марокко - країна Африки з самобутньою культурою та кухнею. У кулінарії місцеві жителі люблять яскраві фарби, спеції і бобові. Наведене нижче блюдо відповідає всім цим параметрам. Перевірте на собі!
Поєднання ароматів і смаків в цій страві зроблять справжній подарунок для ваших рецепторів. Рецепт є вегетаріанським, але ситним. Такий салат підійде як гарнір до запеченого м'яса. Прочитайте і ви, як приготувати марокканський салат з морквою і нутом. Екзотичне поєднання продуктів для вашого обіду або вечері!
- Морква - 450 грам
- Смородина сушена - 60-80 грам
- Мигдаль - 70 грам
- М'ята або кінза свіжа - 50 грам
- Нут консервований - 450 грам
- Luk-salotų - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Оливкова олія - 60 мілілітрів
- Апельсиновий сік свежевижітий - 0, 25 склянки
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
- Мед - 1, 5 Ст. Ложки
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Сіль - 3/4 чайних ложки
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Імбир тертий - 0, 5 чайних ложки
- Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
- Koriandr - 0, 25 чайних ложки
- Гвоздика - 0, 25 чайних ложки
- Каєнський перець - 0, 25 чайних ложки

Очищену моркву натріть на крупній тертці.

Лимонний і апельсиновий сік перемішайте з медом, маслом і цедрою.

Мигдаль почистіть і наріжте соломкою. Потім викладіть його на деко з фольгою. Запікайте горіхи всього 5 хвилин при 180 градусах в духовці.

Далі в салатниці з'єднайте нут, морква, нашатковану кинзу, смородину і подрібнену цибулю.

Заправте салат раніше приготовленим соусом. Додайте всі приправи. Все ретельно перемішайте.

Дайте марокканскому салату настояться 1 годину в холодильнику. Смачного!