Рецепт Xarco (грузинський суп) фото

Xarco (грузинський суп)
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
М'ясо, Овочі, Крупи, Мал
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи, Xarco

Щоб зварити це блюдо, потрібно мати під рукою кілька особливих інгредієнтів, а також багато прянощів. На автентичність не претендує цей рецепт, але спробуємо наблизитися максимально.

Пропоную Вашій увазі покроковий розповідь про те, як приготувати грузинський суп "харчо" . Він виходить неймовірно ароматним, наваристим і пряним. Спеції - це те, що просто необхідно в цьому супі. Якщо у вашому меню ще ніколи не було такого блюда, то обов'язково рекомендую спробувати.

  • Яловичина на кістці - 1/2 кілограма(+ овочі для бульйону)
  • Спеції для бульйону - 1 Ст. Ложка (насіння koriandra, лавровий лист, запашний перець)
  • Мал - 3/4 склянки
  • Цибулина - 1 штука
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Помідори - 400 грам (у власному соку)
  • Хміль-сунелі - 1 Ст. Ложка
  • Сіль і червоний гострий перець - За смаком
  • Горіхи волоські - 1/2 склянки
  • Ткемалі - 1/4 склянки
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Зелень - За смаком(Braai, кріп, базилік)
1
М'ясо вимийте і викладіть в каструлю. Додайте 3-3.5 літра води, поставте на вогонь. Очистіть овочі для бульйону (базові - цибулю та моркву) і додайте в каструлю. Викладіть спеції.
2
Після закипання приберіть вогонь до мінімуму і млоїте бульйон години півтори. Додати сіль за смаком.
3
Готове м'ясо акуратно дістаньте. Бульйон процідіть і знову поставте на вогонь.
4
Як тільки закипить, додайте рис. На повільному вогні варите близько півгодини.
5
На сковороді розігрійте олію і обсмажте до легкого золотистого кольору подрібнену цибулю.
6
Викладіть на сковороду помідори. Залиште їх нудитися хвилин на 5.
7
Додайте трохи хмелі-сунелі і гострого перцю.
8
Подрібніть трохи волоські горіхи, але не в пил!
9
Викладіть їх на сковороду, акуратно перемішайте з овочами. Залиште на вогні ще буквально на 2-3 хвилини, а після перекладіть в каструлю.
10
М'ясо трохи охололо, значить можна нарізати його порційними шматочками і відправити в суп.
11
Додайте ткемалі і пропущений через прес часник. Варіть грузинський суп "харчо" ще хвилин 5, а після зніміть з вогню і дайте півгодинки настоятися. Перед подачею додайте свіжу зелень.
Смачного!

Схожі рецепти