Грузинський суп
(покроковий рецепт з фото)
Чихиртма - грузинський суп, який традиційно готують на курячому бульйоні без овочів, але з двома заправками: яєчної і борошняний. Виходить густий, смачний суп. Дивіться, як приготувати!
Для приготування цього грузинського супу потрібна кукурудзяна мука, а не пшеничне. Для яєчної заправки використовуйте тільки жовтки, а не цілі яйця, тоді суп буде ніжніше. Чихиртму подають порційно: спочатку кладуть шматочки м'яса, потім наливають суп і додають нарізану кінзу і м'яту, свіжу або сушену. Саме ця пряна зелень надає супу потрібний смак. Подають суп без сметани, він і так уже густий і ароматний.
- Курка - 800 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Заголовок Бондюель - 2 Ст. Ложки
- Яєчний жовток - 4 штуки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 25 грам
- Кінза свіжа - 20 грам
- Струшуючи sushenaya - 1 щіпка
- Часник - 2 зубчики
- Перець червоний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Курку (приблизно, половину курки або курчати) залийте 1, 5 л води, доведіть до кипіння, знімаючи піну. Бульйон посоліть за смаком і варіть курку до готовності. Потім викладіть курку на тарілку.
Ріпчасту цибулю почистіть, промийте, дрібно наріжте і обсмажте на сковороді в невеликій кількості вершкового масла. Потім
Додайте дрібну кукурудзяну муку, і постійно перемішуючи, влийте половину склянки курячого бульйону.
Додайте дрібну кукурудзяну муку, і постійно перемішуючи, влийте половину склянки курячого бульйону.
Борошняну заправку вилийте в каструлю з бульйоном, збийте вінчиком, щоб не було грудок.
Окремо збийте яєчні жовтки з соком лимона (або з білим винним оцтом) протягом 2-х хвилин.
Бульйон доведіть до кипіння, потім додайте дрібно нарізану кінзу і м'яту, товчений часник, червоний перець і яєчну заправку. Додаючи яєчну заправку, перемішуйте суп, щоб не утворилися пластівці. Потім відразу ж зніміть суп з вогню.
Дайте супу трохи настоятися і подавайте гарячим. Смачного!