Рецепт Грузинський суп фото

Грузинський суп
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Птах , Курка
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На обід , На вечерю
Супи
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Чихиртма - грузинський суп, який традиційно готують на курячому бульйоні без овочів, але з двома заправками: яєчної і борошняний. Виходить густий, смачний суп. Дивіться, як приготувати!

Опис приготування:

Для приготування цього грузинського супу потрібна кукурудзяна мука, а не пшеничне. Для яєчної заправки використовуйте тільки жовтки, а не цілі яйця, тоді суп буде ніжніше. Чихиртму подають порційно: спочатку кладуть шматочки м'яса, потім наливають суп і додають нарізану кінзу і м'яту, свіжу або сушену. Саме ця пряна зелень надає супу потрібний смак. Подають суп без сметани, він і так уже густий і ароматний.

  • Курка - 800 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Заголовок Бондюель - 2 Ст. Ложки
  • Яєчний жовток - 4 штуки
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 25 грам
  • Кінза свіжа - 20 грам
  • Струшуючи sushenaya - 1 щіпка
  • Часник - 2 зубчики
  • Перець червоний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
грузинський суп - фото крок 1
Курку (приблизно, половину курки або курчати) залийте 1, 5 л води, доведіть до кипіння, знімаючи піну. Бульйон посоліть за смаком і варіть курку до готовності. Потім викладіть курку на тарілку.
грузинський суп - фото крок 2
Ріпчасту цибулю почистіть, промийте, дрібно наріжте і обсмажте на сковороді в невеликій кількості вершкового масла. Потім
Додайте дрібну кукурудзяну муку, і постійно перемішуючи, влийте половину склянки курячого бульйону.
грузинський суп - фото крок 3
Борошняну заправку вилийте в каструлю з бульйоном, збийте вінчиком, щоб не було грудок.
грузинський суп - фото крок 4
Окремо збийте яєчні жовтки з соком лимона (або з білим винним оцтом) протягом 2-х хвилин.
грузинський суп - фото крок 5
Бульйон доведіть до кипіння, потім додайте дрібно нарізану кінзу і м'яту, товчений часник, червоний перець і яєчну заправку. Додаючи яєчну заправку, перемішуйте суп, щоб не утворилися пластівці. Потім відразу ж зніміть суп з вогню.
грузинський суп - фото крок 6
Дайте супу трохи настоятися і подавайте гарячим. Смачного!

Схожі рецепти