«Xarco» (грузинський суп з горіхами)
(покроковий рецепт з фото)
Хочете урізноманітнити обіднє меню новим, цікавим і не дуже складним блюдом? А ви знаєте, як приготувати "харчо", грузинський суп з горіхами? Якщо ще немає, беріть на замітку цей рецепт!
Традиційно варимо суп на яловичині, але якщо під рукою інше м'ясо або курка, наприклад, можна спробувати і їх. Насичений аромат спецій робить "харчо" дійсно неповторним. Поєднання горіхів, овочів, м'яса і рису - це точно варто спробувати!
- Яловичина - 600-700 грам
- Мал - 80 грам
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Помідори - 3-4 штук
- Часник - 3-5 зубчиків
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Сіль і спеції - Ст. Ложка (хміль-сунелі, перець гострий, лавровий лист)
- Зелень - 1 пучок
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Соус Ткемалі - 2 Ст. Ложки
1
Насамперед потрібно зварити бульйон. Для цього вимийте і висушіть м'ясо, викладіть в каструлю з чистою водою і доведіть до кипіння. Знімайте обов'язково піну! Варіть близько години на повільному вогні, посоліть за смаком і продовжуйте варити до м'якості м'яса.
2
Для приготування заправки подрібніть цибулю і викладіть на сковороду з розігрітим маслом.
3
Обсмажте до прозорості і викладіть нарізані кубиками помідори.
4
Томіть на середньому вогні хвилин 7-10, акуратно помішуючи. Додайте томатну пасту і "ткемалі" .
5
М'ясо вийміть з бульйону і трохи остудіть. Сам бульйон процідіть і знову відправте на вогонь. Після закипання викладіть рис, попередньо промивши його. Варіть 10-13 хвилин.
6
Перекладіть в каструлю заправку. Додайте спеції і сіль за смаком. Варіть хвилин 10.
7
Трохи остигле м'ясо наріжте порційними шматочками і поверніть в каструлю.
8
Горішки подрібніть в крихту і додайте в суп.
9
В кінці додайте подрібнений часник і зелень.
Готовий суп зніміть з вогню і залиште під кришкою хвилин на 20-30.
Смачного!
Готовий суп зніміть з вогню і залиште під кришкою хвилин на 20-30.
Смачного!