Качка з квашеною капустою
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто знає, що качине м'ясо жирне і не дуже-то корисне, але яке ж воно смачне! Тим більше готуємо ми його не часто, так що іноді такі ласощі їсти можна! А правильний рецепт я підкажу.
Вивчіть, як приготувати качку з квашеною капустою в духовці. Ця страва ви можете побачити в німецької й угорської кухні. Класична подача цілої тушки, яку фарширують начинкою, підійде для великого торжества, наприклад, Нового року. І про гарнір вам турбуватися не треба, він представлений тут відразу.
- Квашена капуста - 200 грам
- Качка - 1 штука
- Яблуко - 1 штука
- Айва - 1 штука
- Luk salotų - 4 штуки
- Вино polusladkoe - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Цукор або мед - За смаком
Зробіть суміш з солі і перцю. Качку випатрати і промийте. Натріть птицю пряною сумішшю всередині і зовні. Потім приберіть її в пакет. Залиште качку маринуватися в холодильнику мінімум на 1 час.
Цибулю очистіть. Яблуко і айву наріжте часточками.
Качку нафаршіруйте капустою.
На дно форми для випічки викладіть цибулю, яблуко і айву. Зверху покладіть качку.
У форму влийте вино. Закрийте її кришкою.
Запікайте качку протягом 40 хвилин в духовці під кришкою при 180 градусах. Потім ще 20-30 хвилин без кришки, поливаючи соком з дна. Смачного!