Качка, тушкована з капустою квашеною
(покроковий рецепт з фото)
Приготування качки під силу не кожному. Хвилиною більше або менше - і замість соковитою птиці можна отримати жорстке м'ясо (і навіть сухар). Розповідаю, як приготувати качку, тушковану з капустою квашеною.
Ключ до ніжної, соковитою і м'якою качці - це квашена капуста. Дивовижно, але завдяки її соковитості качка не стає жорсткою. Як на мене, це відмінний варіант, якщо раніше вам не доводилося готувати качку (мій перший досвід був не найвдалішим). Потрібно бути гранично уважним до додавання спецій і кислоті, якщо готуєте з квашеною капустою.
- Качка - 1, 5 кілограма
- Квашена капуста - 1 кілограм
- Білокачанна капуста - 0, 7 кілограма
- Цибуля - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 1 штука
- Чорний перець горошком - 5 штук
1. Качку купив вже посічену шматочками. Гарненько мою все шматочки, витираю їх трохи серветками.
2. Ріпчасту цибулю чищу і обполіскую водою, потім нарізаю великими шматочками.
3. Обрізаю жир з качки (з усіх шматочків). Сковороду розігріваю, відправляю туди жир, витоплювати його.
4. Викидаю шкварки і викладаю на утворився жир качині шматочки, обсмажую з кожного боку до рум'яної скоринки, потім накриваю кришкою і тушу 45 хвилин.
5. В цей же час мою білокачанну капусту, шаткую її.
6. На окремій сковороді обсмажую спершу цибулю, потім додаю свіжу капусту, солю і перчу, готую близько 20-30 хвилин.
7. Квашену капусту обсмажую на іншій сковороді близько 20 хвилин.
8. До свіжій капусті кладу томатну пасту, перемішую все.
9. Квашену капусту перекладаю в сковороду до свіжої і перемішую.
10. На сковороду до капусти викладаю качечку, додаю лавровий лист, перець горошком і вливаю кілька склянок окропу. Зменшую вогонь до мінімуму і тушу близько 50 хвилин.
11. Готову страву за смаком солю і перчу, викладаю на тарілку і подаю до столу.