Рецепт Качка, тушкована з капустою квашеною фото

Качка, тушкована з капустою квашеною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Капуста , Качка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 10 хв.

Приготування качки під силу не кожному. Хвилиною більше або менше - і замість соковитою птиці можна отримати жорстке м'ясо (і навіть сухар). Розповідаю, як приготувати качку, тушковану з капустою квашеною.

Опис приготування:

Ключ до ніжної, соковитою і м'якою качці - це квашена капуста. Дивовижно, але завдяки її соковитості качка не стає жорсткою. Як на мене, це відмінний варіант, якщо раніше вам не доводилося готувати качку (мій перший досвід був не найвдалішим). Потрібно бути гранично уважним до додавання спецій і кислоті, якщо готуєте з квашеною капустою.

  • Качка - 1, 5 кілограма
  • Квашена капуста - 1 кілограм
  • Білокачанна капуста - 0, 7 кілограма
  • Цибуля - 1 штука
  • Сіль, перець - За смаком
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Чорний перець горошком - 5 штук
качка, тушкована з капустою квашеною - фото крок 1
1. Качку купив вже посічену шматочками. Гарненько мою все шматочки, витираю їх трохи серветками.
качка, тушкована з капустою квашеною - фото крок 2
2. Ріпчасту цибулю чищу і обполіскую водою, потім нарізаю великими шматочками.
качка, тушкована з капустою квашеною - фото крок 3
3. Обрізаю жир з качки (з усіх шматочків). Сковороду розігріваю, відправляю туди жир, витоплювати його.
качка, тушкована з капустою квашеною - фото крок 4
4. Викидаю шкварки і викладаю на утворився жир качині шматочки, обсмажую з кожного боку до рум'яної скоринки, потім накриваю кришкою і тушу 45 хвилин.
качка, тушкована з капустою квашеною - фото крок 5
5. В цей же час мою білокачанну капусту, шаткую її.
качка, тушкована з капустою квашеною - фото крок 6
6. На окремій сковороді обсмажую спершу цибулю, потім додаю свіжу капусту, солю і перчу, готую близько 20-30 хвилин.
качка, тушкована з капустою квашеною - фото крок 7
7. Квашену капусту обсмажую на іншій сковороді близько 20 хвилин.
качка, тушкована з капустою квашеною - фото крок 8
8. До свіжій капусті кладу томатну пасту, перемішую все.
качка, тушкована з капустою квашеною - фото крок 9
9. Квашену капусту перекладаю в сковороду до свіжої і перемішую.
качка, тушкована з капустою квашеною - фото крок 10
10. На сковороду до капусти викладаю качечку, додаю лавровий лист, перець горошком і вливаю кілька склянок окропу. Зменшую вогонь до мінімуму і тушу близько 50 хвилин.
качка, тушкована з капустою квашеною - фото крок 11
11. Готову страву за смаком солю і перчу, викладаю на тарілку і подаю до столу.

Схожі рецепти