Яловичина, тушкована з квашеною капустою
(покроковий рецепт з фото)
Апетитне, досить ситне і пікантне блюдо за мотивами німецької кухні хочу запропонувати вам спробувати. Перед вами класний і нескладний спосіб, як приготувати яловичину, тушковану з квашеною капустою.
Поєднання інгредієнтів в цій страві дійсно фантастичне. Що може бути простіше капусти і м'яса, що? Але даний рецепт доводить, - головне не що, а як приготувати! Яловичина виходить дивно ніжною і буквально тане в роті, а капуста - просто пальчики оближеш. Відварну картоплю до цієї страви буде ідеальним гарніром, але ви можете подавати його і з відвареним рисом, наприклад. Спробувати хоча б раз точно варто!
- Яловичина - 800-900 грам
- Паприка - 2-3 чайних ложок (звичайна і гостра за бажанням)
- Рослинна олія - 2 чайних ложки
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Томатна паста - 3 чайних ложки
- Бульйон - 1 Склянка(+ вода по необхідності)
- Червоне сухе вино - 1/2 склянки
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Чайна ложка
- Квашена капуста - 400-450 грам
- Сіль - За смаком
1
Яловичину вимийте, обсушити, наріжте і викладіть в глибоку миску.
2
Додайте сіль і паприку, перемішайте. Приберіть в холодильник на годинку.
3
У сотейнику нагрійте трохи масла і обсмажте яловичину до рум'яної скоринки на середньому вогні. Після викладіть на тарілку.
4
Додайте при необхідності ще масла і обсмажте подрібнену цибулю до легкого золотистого кольору.
5
Викладіть подрібнений часник, додайте дрібку солі і спеції за смаком. Смажте ще буквально хвилину.
6
Влийте бульйон, вино, викладіть томатну пасту і м'ясо.
7
Якщо рідини недостатньо, влийте ще трохи води, щоб покрити м'ясо. Після закипання накрийте кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму і тушкуйте близько години.
8
Квашену капусту обсушити, викладіть до яловичини і залиште гаситися ще на півгодинки або до повної готовності.
9
Кукурудзяний крохмаль з'єднайте з невеликою кількістю води, перемішайте і влийте в сотейник. Через пару хвилин блюдо можна подавати до столу, доповнивши за смаком сметаною і свіжою зеленню. Смачного!